Calvin Harris prodao cijeli svoj katalog pjesama!
22. listopada 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Calvin Harris prodao cijeli svoj katalog pjesama!

U zadnje vrijeme svijet obilaze vijesti o prodavanju kataloga pjesama raznih izvođača tvrtkama poput Hipgnosisa, Round Hilla i Shamrock Capitala.

Hipgnosis primjerice posjeduje kataloge Kaiser Chiefsa, Davea Stewarta, Timbalanda, Johna Newmana, Jacka Antonoffa, Marka Ronsona i Richieja Sambore, dok Round Hill ima kataloge Stevea Vaija, The Offspringa, Randyja Bachmana, Craiga Davida i drugih, a Shamrock Capital u svojem katalogu ima pjesme Rihanne, Beyonce, Coldplaya, Katy Perry i mnogih drugih. Na popisu tvrtki koje u zadnje vrijeme kupuju kataloge pojavilo se i ime Vine Alternative Investments. Ova tvrtka je investirala oko 1.4 milijarde dolara kapitala u sektore medija i zabave, a sada je najavila kako je otkupila cijeli katalog pjesama Grammy nagrađivanog i multiplatinastog producenta, kantautora i DJ-a, Calvina Harrisa. Iznos, naravno, nije poznat javnosti.

U pitanju je više od 150 pjesama koje uključuju umjetnike kao što su Rihanna, Dua Lipa, Sam Smith, Ariana Grande, Pharrell Williams i druge. Sony/ATV će nastaviti raditi administrativne usluge oko kataloga, ali novi vlasnik je Vine.