IZVJEŠĆE/FOTO: Dubrovnik Craft Beer festival završio nastupom Gorana Bare i Majki
24. kolovoza 2020.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Dubrovnik Craft Beer festival završio nastupom Gorana Bare i Majki

Spoj piva i rock ‘n’ rolla nije ništa novo, ali u sadašnje doba otkazivanja mnogih festivala i koncerata, svaka svirka je dobrodošla. Sve mjere, ostavljanje kontakta i mjerenje temperature na ulazu, nisu umanjile želju za svirkom uživo pa čak ni inspekcija koja je posjetila prostor prije početka.

Bareta smo vidjeli u poprilično pristojnom izdanju što nije nimalo umanjilo njegov scenski nastup. Ovom prilikom predstavio je aktualni album „Nuspojave“, uz odabir njegovih klasičnih hitova koji su mu obilježili karijeru. Iz diskografije koja stoji iza njega i Majki teško je na jednom koncertu odsvirati sve pjesme koje bi fanovi htjeli čuti. U skoro dva sata svirke Dubrovnikom je ponovo odzvanjala rock glazba koju su svi prisutni nagradili pljeskom i ovacijama, a Goran Bare bisom koji je završio nešto prije ponoći.

Na pozornicu se zatim popela mlada osječka kantautorica Aklea Neon, koja nije nepoznata u ovim krajevima. Dubrovačka publika mogla ju je čuti već dva puta i već je stvorila malu sljedbu obožavatelja. Prisutne je pogotovo rasplesala s pjesmama „Da mi je“, „Zovi ju Mama“, a pogotovo su dobro ‘sjele’ obrade Gustafa „Tebe san ja“ ili „Makeba“ francuske pjevačice Jain, što je samo dio zanimljivih prerada u koje se Aklea upustila.

U odnosu na protekle godine posjetitelja je bilo manje, ali je Dubrovnik Craft Beer festival ispunilo većinu očekivanja. Ovu kratku ljetnu koncertnu sezonu u kampu Solitudo očekujemo još i Damira Urbana koji će sa svojim četvercem nastupiti 4. rujna.

Autor teksta i fotografija: Vedran Levi