Ivan Škrabe s bendom dolazi na terasu Začarane Močvare
13. rujna 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ivan Škrabe s bendom dolazi na terasu Začarane Močvare

Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca, iz onog nesvjesnog I ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica, i vraća nas na onaj put, put prema sebi.

Ivan iza sebe ima dva EP-ja. O Škrabeu piše engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu “R2 Rock’n’Reel”. Jedan je od aktera dokumentarnog filma “Music Is A Universal Language” te se pojavljuje u “Rezervnoj kulturi”, glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca, koji između ostalog piše o Ivanu: “Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku I regionalnu produkciju.” Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EP-jem “Dodirom slobode” te je pisao o Ivanu i pjesmi “Napustite gradove” čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije.

Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio).

Ivan Škrabe s bendom dolazi u Začaranu Močvaru u četvrtak 17.9.2020.. Koncert počinje u 21 sat, a vrata se otvaraju u 20 sati. Upad je u pretprodaji 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Foto: Doringo