Romy, članica benda The XX, predstavila debitantski solo singl “Lifetime”
1. listopada 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Romy, članica benda The XX, predstavila debitantski solo singl “Lifetime”

Romy predstavlja svoj debitantski solo singl imena “Lifetime” (Young Turks/Beggars) koji je napisala i snimila u Londonu tijekom karatnene uzrokovane pandemijom.

“Lifetime” je pjesma koja govori o želji za ponovnim ujedinjenjem sa svojom obitelji, prijateljima, dragim ljudima te sreći i euforiji koje taj ponovni susret nosi. Bezbrižna, vesela i ohrabrujuća, pjesma je ovo u kojoj Romy pjeva o “bivanju u trenutku i slavljenju te prisutnosti”.

“Lifetime” je kombinacija pjevačicine inspirativne sklonosti ka čežnji, emocionalno ispričanog iskustva i talenta za skladanje hitova. Uz koautorstvo čak tri poznata albuma njezina benda “The XX”, pisala je za glazbene veličine poput Marka Ronsona, Jehnny Beth, Benny Blanco i Dua Lipa (uključujući i njezin hit single “Electricity” koji je nagrađen GRAMMY-jem). Uz uspješno skladanje glazbe, Romy se može pohvaliti i obećavajućom DJ karijerom.

DJ-ira od svoje sedamnaeste godine kada je imala prvi nastup u jednom od poznatih londonskih klubova. Posljednju godinu dana se vratila toj strasti iz mladosti te se može pohvaliti nastupima na Manchesterskom festivalu “Homobloc”, Torinskom “Club to Club”-u  te na zatvaranju festivala Pride inside for Amnesty.Također je često svirala na glazbenim sessionima “BBC Radio 1 Residency”. Obje ove Romyjine strasti spojile su se u singlu “Lifetime” – uzbudljivom, toplom, klupskom pop hitu koji je na tragu Ibiza style housea i trancea, stilova prema kojima se njezina glazba razvija. Producenti pjesme su Fred again i Marta Salogni. Za pjesmu je napravljen i lyric video čiji je autor Patrick Savile, dok je animator Connor Campbell.