Dua Lipa predstavila soundtrack ljeta koji se neće prestati vrtjeti
4. lipnja 2021.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Dua Lipa predstavila soundtrack ljeta koji se neće prestati vrtjeti

Dua Lipa ima novi singl koji je idealan soundtrack ljeta! Radi se o singlu “Love Again”, pjesmi koja se nalazi na platinastom albumu i albumu dobitnika Grammyja i Brit Awardsa “Future Nostalgia”.

Singl dolazi u pratnji spota u kojem Dua Lipa jaše mehaničkog bika, pojavljuje se u kaubojskom i klaunovskom outfitu, pri čemu servira rodeo disco atmosferu.

Otkako je izbacila svoj prvi singl 2015. godine, Dua Lipa jedna je od najslušanijih mladih pop zvijezda. Njen debi album prodan je u 6 milijuna primjeraka, a samo na Spotifyju je streaman preko 8 milijardi puta, što album čini najviše streamanim albumom ženske izvođačice na Spotifyju u povijesti. To nije jedini rekord koji se povezuje s albuma prvijenca. Naime, singl s albuma “New Rules” bilježi više od 1,5 milijardu streamova na Spotifyju, što je treća najviše streamana pjesma na Spotifyju u povijesti od strane ženskog izvođača.

Počeci Due Lipe nisu bili samo u znaku visokih brojki na streaming platformama, već i u znaku nagrada. Prije tri godine ušla je u povijesti BRIT Awardsa kao prva pjevačica koja je zaradila pet nominacija, a na kraju su u njenim rukama završile dvije nagrade – ona za najboljeg britanskog novog izvođača i najbolju britansku solo izvođačicu. Osim BRIT Awardsa, Dua Lipa se nakon prvijenca mogla pohvaliti i s dva Grammyja.

Dua Lipa svojim je debi albumom postavila visoka očekivanja od njenih nadolazećih izdanja, što je s aktualnim albumom “Future Nostalgia” i uspjela. Album je krajem 2019. najavila singlom “Don’t Start Now”. “Future Nostalgia” do danas je prodana u više od 4 milijuna primjeraka, ima 6 milijardi streamova na svim platformama i u UK-u je zaradio platinasti certifikat. Futuristična nostalgija donijela je Dui Lipi čak šest nominacija za Grammy, od kojih je jedan završio kod nje, onaj za najbolji vokalni pop album. Proslavila se Dua Lipa i na Brit Awardsima gdje je osvojila dvije nagrade.

Foto: Promo