AC/DC nakon dugo vremena objavili novu pjesmu i otkrili sve detalje novog albuma
7. listopada 2020.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

AC/DC nakon dugo vremena objavili novu pjesmu i otkrili sve detalje novog albuma

Žestoki australski rock prvaci AC/DC konačno su objavili novu pjesmu “Shot in the Dark” koja će se naći na njihovom nadolazećem albumu “Power Up”.

Prije nekoliko dana potvrdili su kako se u bend vraćaju Brian Johnson, Phil Rudd i Cliff Williams, ali i golicali maštu obožavatelja s ulomkom nove pjesme. Sada je konačno poznato sve – novi album stiže 13. studenog za Columbia Records i to na CD-u, digitalno i u deluxe verzijama,. Limitirano deluxe izdanje donosi osvijetljeni box s ugrađenim zvučnicima koji će svirati ulomak pjesme “Shot in the Dark”.

Ovo je njihov prvi album s najpoznatijom postavom nakon 2008. godine i “Black Ice”, odnosno službeno prvi album u 6 godina nakon “Rock or Bust”. Malcolm Young se na zadnjem albumu nije pojavio zbog problema sa zdravljem iako je sudjelovao u stvaranju. “Power Up” radili su u suradnji s producentom Brendanom O’Brienom koji je radio s njima za zadnja dva albuma također. Bit će ovo i veliki povratak Briana Johnsona kojeg je 2016. godine zbog problema sa slugom zamijenio Axl Rose iz Guns N’ Rosesa. Iste godine u mirovinu je otišao Cliff, dok je Rudd otišao iz benda 2015. godine zbog problema sa zakonom koji su uključivali pokušaj dogovaranja ubojstva u Novom Zelandu. Gitarist Malcolm Young preminuo je 2017. godine. Nakon najtežih razdoblja AC/DC okreće novu stranicu, ali i vraća stare članove te najavljuje i veliku povratničku turneju.

Popis pjesama:

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Foto: Josh Cheuse