Ana & The Changes objavili live album “Differences Live”
9. listopada 2020.
Music Box (10967 Članci)
Podijeli

Ana & The Changes objavili live album “Differences Live”

Beogradska glazbenica Ana Ćurčin predstavlja svoj prvi live album, “Differences Live”, koji je snimljen na koncertu Ana & The Changes 4. listopada prošle godine u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda. Album je dostupan na bandcampu benda i Pop Depresije, kao i na svim digitalnim platformama.

Na “Differences Live” zabilježeno je šest pjesama iz svih razdoblja Anine karijere, od pjesama s prvog solo albuma “Sketches of Belonging” – “Unknown”, “Princess” i “Communicate”, preko hitova s “Differences” – naslovna i “Took Care of You”, a prvi put objavljena je i furiozna “Abandoned” koja se često mijenjala tijekom godina i koja je sada dobila svoj definitivni oblik.

“Kada smo objavili “Differences” prošle godine, nisam mogla ni zamisliti da će naredna 2020. godina biti toliko drugačija u odnosu na prethodne. Svirali smo koncert u Domu omladine 4. listopada nadajući se da će to biti jedan od mnogih na kojima ćemo svirati nove pjesme. Međutim, pandemija je sve preokrenula i umjesto godine koncerata po regiji okrenuli smo se introspekciji i kreativnosti, ali svi strpljivo čekamo trenutak da ponovo zasviramo zajedno s publikom bilo gdje. “Differences Live” je naš podsjetnik na to da postoje relativno normalna vremena, a na neki način je i naš oslonac, podrška ali i poklon publici da se zajedno podržimo i strpimo dok stvari ne krenu na bolje. Mi smo na tom koncertu zaista uživali i ovim pjesmama hoćemo publiku ali i sebe da vratimo u te trenutke i koncertne sale, podijelimo trenutke radosti i energije koju donosi koncert kao živa scenska umjetnost koja postoji upravo zbog razmjene emocije, energije, ljubavi i svega što nas spaja, pa i dijeli…”, kaže Ana Ćurčin.

Grupa Ana & The Changes je za ovu priliku svirala u proširenom sastavu: uz Anu Ćurčin (glas i gitara), Gorana Antovića (klavijature), Marka Cvetkovića (bas) i Marka Beninija (bubnjevi), nastupio je i Miloš Šikman (perkusije), dok su prateći vokali bili Ivana Vukmirović i Nataša Filipović. Koncert je snimio Dejan Vučković koji je na promociji bio dizajner zvuka, a miks i master djelo je Goge Antovića.

Ana Ćurčin je tijekom svoje karijere objavila dva studijska albuma – “Sketches Of Belonging” (2016) i “Differences” kao Ana & The Changes (2019), kao i kolekciju demo snimaka “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015), a poslije “Differences Live” do kraja godine objavit će i album s primijenjenom glazbom “Scene”.