PREMIJERA: The Bastardz najavljuju 30. obljetnicu novom pjesmom i suradnjom s Marijom Huljevom
12. listopada 2020.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: The Bastardz najavljuju 30. obljetnicu novom pjesmom i suradnjom s Marijom Huljevom

The Bastardz slave tri desetljeća postojanja te dvadeset i pet godina od objave prvog EP-ja.

U ovoj neobičnoj godini punoj izazova s kojima smo svi suočeni, ipak postoje i svijetli trenutci.. Legendarni funk sastav The Bastardz ove godine definitivno ima razloga za slavlje jer obilježavaju tri desetljeća postojanja i dvadeset i pet godina od objave prvog diskografskog izdanja EP-a “Your Love (Tvoja ljubav)”, koji je ujedno i prvo izdanje koje je objavila diskografska kuća Aquarius Records.

Ususret nadolazećem slavljeničkom izdanju The Bastardz u suradnji s Marijom Huljevom predstavljaju groovie singl “Što je svijet bez ljubavi” u suizdavaštvu Aquarius Records i Sipa Music.

“Inspiracija za pjesmu je nastala u vrijeme corona pandemije, pa usprkos teškoj situaciji, nosi izvjesnu dozu optimizma, jer vjerujemo da je ljubav lijek za sve. Nastala je, kao i obično u slučaju The Bastardz, prvo glazba, traži se i nalazi dobar ritam i dobar groove, lijepe harmonijske progresije, fina melodija i onda se na to nadoveže i odgovarajući tekst.”, ispričao je Zoran Jaeger Jex.

Mario Huljev čiji vokal je upotpunio ovu odličnu pjesmu otkrio je kako je došlo do ove suradnje:
“Suradnja je utemeljena kroz godine sviranja uživo u klubovima i raznoraznim eventima. Jedan od možda bitnijih projekata uživo je Dino Dvornik tribute band na kojem zajedno radimo. Budući da posjedujemo sličan glazbeni ukus i gajimo međusobno poštovanje prema autorskom radu, do ideje za suradnju je došlo prije nekoliko godina, a prilika za realizaciju pokazala se baš u vrijeme kad se jako malo svira, pa smo bili u mogućnosti surađivati na pjesmi ‘Što je svijet bez ljubavi’.

Bastardzi su u tijekom sjajne karijere zavladali radijskim eterom i plesnim podijima, a na protekla tri desetljeća osvrnuo se Jex:
Promijenilo se dosta stvari, mijenjali smo članstvo, glazbeno sazrijevali, surađivali sa sjajnim domaćim i stranim glazbenicima, no, osnovna ideja stvaranja kvalitetne glazbe bez obzira na žanrovske podjele je ostala ista, tako da smo u zadnjih trideset godina The Bastardz mogli slušati na top listama popularne glazbe, na svim vrstama plesnih podija, kao i na jazz i srodnim festivalima te brojnim drugim glazbenim manifestacijama, gdje su uvijek plijenili pažnju jakim autorskim materijalom i vrhunskom vokalnom i instrumentalnom izvedbom.”

Jex je otkrio i nadolazeće planove benda:
Planovi su, za početak, izdavanje ove pjesme kao singla, koji najavljuje i kompilacijski album koji će obuhvatiti veliki broj poznatih, uspješnih pjesama iz karijere grupe The Bastardz i gostiju, a, koja traje već trideset godina, dok ujedno obilježavamo i dvadeset i petu. godišnjicu našeg prvog diskografskog izdanja, EP Your Love ( Tvoja Ljubav), koju je izdao Aquarius records kao svoje prvo diskografsko izdanje. Znači trostruka obljetnica!