Mistična atmosfera u novoj pjesmi SUN U – “Kraj”
26. ožujka 2022.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Mistična atmosfera u novoj pjesmi SUN U – “Kraj”

Zagrebačka producentica i glazbenica SUN U (Sanja Šiljković) predstavlja novi singl s nadolazećeg drugog po redu studijskog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine. Riječ je o pjesmi “Kraj” koja nosi Sanjin karakterističan, upečatljiv audio-vizualni potpis.  

Pjesma mistične atmosfere kroz koju struji Sanjin impresivni vokal je, kako kaže sama autorica, namijenjena svima, ali smatra da će ju najviše osjetiti oni koji prolaze kroz neko teže životno razdoblje:

Bez obzira radi li se o prekidu, egzistencijalnoj krizi, profesionalnoj blokadi, bilo kakvom obliku stagnacije, tjeskobe, depresije itd, mislim da funkcionira u svim tim pravcima, ali poanta je da su sve te situacije svima nama poznate. Kad tad smo se svi našli u nekoj od njih, gdje osjećaš kao da nema izlaza, ali važno je sjetiti se da se to ne događa samo njemu/njoj, nego svima nama, i nisi i ne moraš biti sam u toj situaciji, postoji izlaz, postoji pomoć.”, poručuje SUN U.

Pjesmu “Kraj” upotpunjuje i video spot koji Sanji kao i uvijek do sada služi kao umjetnička ekstenzija pjesme:
“Prvobitna ideja mi je bila puno, puno zahtjevnija. Zamislila sam da sjedim unutar staklenog pješčanog sata (i dalje ovako zavezana)  i da po meni ‘curi’ pijesak.”. Do ove jednostavnije verzije spota snimljenog u Pogonu Jedinstvo došlo je spontano u trenutku umjetničke inspiracije:
“Pogon se još jednom pokazao kao pun pogodak (hvala Željku Baškoviću na brzoj reakciji), Kao da mi je suđen s obzirom na to da sam i promociju prvog albuma imala tamo. Kada smo tek ušetali u Jedinstvo (DOP Miran Brautović i ja), u prostoru je bila ogromna skela i totalno se spontano dogodio moment u kojem sam rekla:’E Miran,, a kaj misliš da se sjednem unutra?!’ -samo smo se pogledali kroz smijeh i zaključili da zašto ne! I evo, skela je sad u spotu ni kriva ni dužna.”, kroz smijeh je ispričala SUN U.

Kako sama priznaje, posljednje dvije godine i sve što su donijele teško su joj pale, a to se odrazilo i na njezino glazbeno stvaralaštvo, no sada napokon s optimizmom gleda u budućnost:
Zadnje dvije godine su mi bile dosta ‘ćelave’ po pitanju vidljivosti, vremenskog razmaka što se samog izbacivanja singlova tiče.Sve mi je djelovalo kao da nema nekog pretjeranog smisla, s obzirom na cjelokupnu situaciju, ali trgnula sam se i posložila neki čvrsti plan u glavi i odlučila ovu 2022. godinu baš nagaziti. Tako da plan je izbaciti tri singla i novi album do kraja godine“.