IZVJEŠĆE/FOTO: S Alan Polzer Polymodal triom u Dubrovniku zaključeno druženje s jazz glazbom u 2020.
1. prosinca 2020.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: S Alan Polzer Polymodal triom u Dubrovniku zaključeno druženje s jazz glazbom u 2020.

U okviru sedmih Dana kreativnih i kulturnih industrija (DKKI) Alan Polzer Polymodal trio održao je koncert u petak, 27. studenoga, u prostoru pete lađe u Lazaretima.

U duhu modalnog jazza dubrovačkoj publika moga je uživati u devedesetak minuta dugom nastupu Alana Polzera na bubnjevima, Ivana Bonačića na saksofonu i flauti, te Viktora Lipića za klavijaturama.

Nastup je počeo skladbom “Highway one” Bobbya Hutchersona, nakon koje su slijedile “Footprints” Wayna Shortera i “Recorda me” Joea Hendersona. Autorske pjesme “Južina” Alana Polzera i “Awayday” Ivana Bonačića pokazale su kako polymodalna jazz glazba nije strana ovim dubrovačkim glazbenicima. Sa skladbama “Black narcissus” Joea Hendersona i “Barra barra”u verziji Joe Farrella svirka je trebala završiti.

Kako će se jazz glazba do daljnjega moći slušati samo u idili kućnog ambijenta, trio je odlučio za bis izvesti “Maiden Voyage” Herbieja Hancocka. Nakon pljeska “zavjesa” je pala s obzirom da su skoro bila 22 sata do kada ovakvi objekti smiju biti otvoreni za javnost.

Piše i foto: Vedran Levi