Bubnjar Dado Marinković svoj život pretočio u jedan od najboljih albuma godine!
5. prosinca 2020.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Bubnjar Dado Marinković svoj život pretočio u jedan od najboljih albuma godine!

My Life na prvu zvuči kao jednostavan naziv albuma, a ustvari je cijeli jedan život glazbenika pretočen u prvi solo studijski album. 

Dado Marinković, koji slovi za jednog od najboljih regionalnih bubnjara, dugogodišnji je član Parnog valjka i još nekoliko glazbenih projekata, ali tek sada uspijevamo otvoriti njegovu škrinju s blagom i ući u svijet tek otkriven. A to je njegov život jer ako voliš glazbu onda glazbu trebaš i živjeti. Naslovnica albuma sve govori!

Na albumu koji je upravo objavljen na streaming servisima nalazi se 10 bisera instrumentalne glazbe koje je Dado snimio sa svojim kolegama i prijateljima glazbenicima. A među njima su: Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Zvjezdan Ružić, Joe Kaplowitz, Marijan Brkić, Ante Gelo, Mario rašić, Elvis Penava, Miroslav Lesić, Mahir Sarihodžić i drugi. Album je fuzija world musica, progresivnog jazza i funkyja, a savršeno ocrtava nevjerojatan talent Dade Marinkovića koji je prirodno kao bubnjar u pozadini pozornice, a zapravo je dio najvažnije ritam sekcije i sada je konačno izašao pred svjetla reflektora zajedno sa svojim bubnjevima.

Materijal je sniman u studijima Dado M., M. B., Lesique i York u Sloveniji. 
“Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju albuma i time oplemenili cijelu ovu priču. Hvala vam na snimanju, sviranju, miksanju, masteriranju i podršci. Veliko hvala Marijanu Brkiću na svim savjetima i pomoći oko produkcije, miksanja i usnimavanja. Također, hvala Miri Lesiću Lesiqueu s kojim je ovaj album započeo, kao i svim drugim genijalnim glazbenicima koji su svirali bolje nego što sam zamislio”, napisao je u knjižici izdanja Dado Marinković.

Album je najavljen prije nekoliko dana singlom i spotom Endless Day. Glazbu i aranžman potpisuju Dado Marinković i Kristijan Terzić, miks su radili Dado i Marijan Brkić Brk, a svirali su: Vladimir Samardžić (bas), Bruno Mičetić (električna gitara), Vojkan Jocić (saksofon), Mladen Ilić (konge), Kristijan Terzić (klavijature) i Dado Marinković (bubnjevi i perkusije). Videospot je radio Igor Ivanović.

My Life je Dadin odgovor na svjetske albume suvremene glazbe. Rezultat? Pravo instrumentalno remek djelo kako su ga neki glazbenici već prozvali. Album će za sedam dana biti objavljen i u CD obliku.

Foto: Saša Huzjak