Zvonimir Varga objavio novu pjesmu za svoju Kety
7. prosinca 2020.
Music Box (7784 Članci)
Podijeli

Zvonimir Varga objavio novu pjesmu za svoju Kety

Nakon “Katarine”,  “Mirisa ljeta” i “Zemlje koja ime nema” radišni zagrebački kantautor ove godine isporučuje nam novi singl kojim održava formu u ova pandemijska vremena.

Rukopis je to već formirane autorske osobnosti, prepoznatljiv i vokalno i glazbeno, ali i sadržajem: poziv na vožnju pod nebom obojenim u plavo u ime ljubavi koja traje zauvijek savršeno opisuje poetiku glazbenika koji svoj indie romantizam reflektira s obje strane crte koja razdvaja stvaralački od privatnog života.

Nepretencioznost pritom nikako nije puki manjak ambicije, već prirodni tok; Zvonimir Varga je (kant)autor koji grabi malim koracima, ali ih ne prestaje činiti, urbani trubadur koji pjeva s veseljem koje ne bježi od tuge, u svom pozivu nalazeći više nego dovoljno goriva za beskrajne notama prešarane vožnje, poput ove sa svojom Kety.

Pjesmu je snimio, aranžirao i producirao aktivni i vrlo traženi zadarski producent Jere Šešelja s kojim Varga surađuje duže vrijeme, a upravo su u fazi dovršavanja novog albuma koji će biti objavljen iduće godine. Osim produkcije, Šešelja je na pjesmi odsvirao bas, električne gitare i bubnjeve, te otpjevao back vokale.

U deset godina koliko je prisutan na sceni, Zvonimir Varga je objavio devet albuma, jednu kompilaciju, 20-ak singlova te knjigu poezije. Autor je brojnih instrumentala za dječje kazališne predstave, a napisao je i tekst za slikovnicu ‘Veseli dan doktora Vedrana Veselića’.

U Hrvatskoj, regiji, a i šire, održao je gotovo 300 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po zagrebačkim kaznionicama, domovima umirovljenika i knjižnicama.

Foto: Katarina Matas