Lea Dekleva otkrila videospot za pjesmu sa Zagrebačkog festivala
31. svibnja 2023.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Lea Dekleva otkrila videospot za pjesmu sa Zagrebačkog festivala

Kantautorica Lea Dekleva predstavlja spot za pjesmu “Na slobodi” za koju poptpisuje glazbu i stihove, a s kojom je u ožujku nastupila na 70. Zagrebačkom festivalu.

Kao što se može iščitati iz naziva, glavni motiv ove pjesme je sloboda, a njezina autorica otkrila je što ju je inspiriralo pri stvaranju: “Život donese taj neki taj dan, trenutak kada imaš potrebu nešto reći, pa izađe pjesma. Naslov se nametnuo nakon sto je završen aranžman i mislim da odgovara glazbi, tekstu i atmosferi pjesme. Biti na slobodi, oslobođen od svega što nas smeta, guši, sputava je vjerojatno nešto čemu svaki čovjek teži.

“Na slobodi” je suradnja s vokalno glazbenim sastavom Chord Company, a kako kaže Dekleva: “Suradnju je donijela sama pjesma. Iziskivala je višeglasje i čula sam je kao svojevrsni razgovor o životu, ljubavi…

Prateći video spot potpisuje Hrvoje Banić (MiB) produkcija, a kako je proteklo snimanje ispričala je Lea: “Jedno novo i lijepo poznanstvo s “Chord Company” ostaje zapisano na audio, a sada i video obliku kao trag jednog dragocjenog momenta u vremenu. Spot je onakav kakvi mi sami jesmo, svakodnevni, jednostavni bez glamura. Proveli smo lijep dan u Zagrebu kao “ulični svirači”, što smo na jedno prijepodne bili, a provozala sam se biciklom i do suncanog Cmroka sa svojim psom.  U vremenima pretrpanim svime vodili smo se onom – manje je više.