Ogenj objavili spektakularnu snimku koncerta s promocije novog albuma “Si kak jen”
22. prosinca 2020.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Ogenj objavili spektakularnu snimku koncerta s promocije novog albuma “Si kak jen”

Ogenj svoju uspješnu glazbenu godinu zaokružuju sa snimkom koncertnog spektakla “DOMAJ smo SI KAK JEN”. Fakini iz koprivničkog benda odlučili su sve počastiti sjajnom glazbeno-scenskom poslasticom kojom je bend podignuo produkcijsku i glazbenu ljestvicu u visine gdje se malo tko tako vješto i dobro snalazi.

Ognjena družina koncert je održala početkom listopada u prekrasnom ambijentu koprivničke Bašće, a snimka se može pogledati na službenom YouTube kanalu etno-folk-rock punkera.

Unatoč svim otegotnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, Ogenj su u potpunosti uspjeli u svojem naumu okupljanja fanova na koncertu kakav još nije viđen na ovim prostorima. Svaki segment koncertnog spektakla zabilježen je glazbeno-dokumentarnim zapisom koji će ostati testament, ne samo ovih ludih vremena koji su neprijateljski prema live koncertima, već i testament ogromnog truda koji su uložili kroz zadnjih nekoliko godina da bi došli do razine kvalitete koja nadmašuje i hrvatske granice. Osim što su Koprivničanci realizirali koncert koji bi bio čudesno dobar i u normalnim vremenima, Ogenj su servirali i melem za sve ljubitelje dobrih koncerata koji su umorni od live stream koncerata.

Pomno organiziran koncert začinili su odlično ozvučenje, light show, dvije pozornice, kao i Folklorni ansambl KoprivnicaGudački kvartet Libra te Koprivničke mušketire i haramije koji su koncertu dali dodatnu glazbenu i scensku vrijednost te rijetko viđen ognjeni vizual fantastično uklopljen u glazbeni izričaj benda.

Nastup neće ostati zapamćen samo po tehničkoj perfekciji, već i po beskompromisnoj energiji koju su Ogenj iznijeli svirajući pjesme s prvijenca “Domaj”, kao i sviranjem pjesama s aktualnog albuma “Si kak jen”. Glazbenu furiju Ognja u Koprivnici zabilježio je Studio jeka.

Za kraj bi valjalo parafrazirati stihove aktualnog singla dok uživate u snimci koncerta – Zeli ste nas, nek vam bu, puščamo se!