Rade Šerbedžija objavio novi album “Ne okreći se, sine”
22. prosinca 2020.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Rade Šerbedžija objavio novi album “Ne okreći se, sine”

Album “Ne okreći se, sine” Rade Šerbedžije od danas je u prodaji.

Novi studijski album legendarnog glumca, pjesnika i glazbenika vrhunsko je glazbeno ostvarenje koje nam dolazi kao poklon za kraj ove izazovne godine. Najavljen hitom Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić, a Šerbedžija snimio s ekipom sjajnih glazbenika: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj), ovaj sjajan umjetnik nastavio je u pauzi snimanja filmova dovršavati i ostale pjesme kako bi album stigao na tržište krajem godine. Osim najavne pjesme, vođa i autor hitova Parnog valjka, napisao je još jednu pjesmu na albumu Kasna jesen dolazi” u aranžmanu Ante Gele.

Osim Husa svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pjesmi “New York”Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho”Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi Grad Drage Mlinarca”Mario Igrec u pjesmi Suzo moja, strpi se”, autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija dao i svoj autorski potpis, pjesmu Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze i dvije suradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem Arsenovoj pjesmi “Otkako te ne volim” te na Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec  napravio je novi aranžman.

Prvu priliku da nove pjesme zapjeva pred publikomRade Šerbedžija imat će već večeras u opatijskom Gervaisu u organizaciji Festival Opatija. Bit će to jedan od rijetkih koncerata u ovoj godini čemu se podjednako veseli publika i Šerbedžija koji će uz svoj Zapadni kolodvor band otpjevati i svoje brojne hitove.

Iako je ovo godina u kojoj umjetnost najviše trpi posljedice zbog nedostatka publike, Šerbedžija se može pohvaliti zapaženim ostvarenjima na dramskom i glazbenom polju. Na ovogodišnjim 71. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio je nagradu Orlando za ulogu Georgea u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf” Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, a Croatia Records objavila je CD i Blu-ray “Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb”. Koncert pod imenom Već sam ti pričao Šerbedžija je održao krajem 2019. godine, a publika je uživala u snažnim i uvjerljivim interpretacijama pjesama “Vrijeme je, draga, vrijeme je”, “Protuletje se otpira”, “Barbara”, “Rastanak”, “Ostala si uvijek ista”, “Moj spomenče plavo cvijeće”, “Ne daj se Ines” i ostalih iz Radine bogate glazbene karijere.

Foto: Željko Koprolčec