Objavljene nominacije za treću nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off
12. siječnja 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Objavljene nominacije za treću nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&Off

Proglašenje nominacija za treće izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off ove je godine zbog pandemije koronavirusa proteklo u nešto drugačijem tonu te se umjesto u Tvornici kulture, kako je to bilo dosad, održalo u studiju Unisona.

Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najrelevantnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 jedinstvenih glazbenih imena u svim kategorijama. Prijavljeno je bilo više od 90 albuma i 200 pjesama, a ove godine su za Koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održavali online. U drugom krugu novinari su odabrali i one koje prolaze u nominacije. Pobjednike ćemo saznati 4. veljače na trećoj, drugačijoj dodjeli Rock&Off nagrada.

Željka Veverec, koju znamo kao pjevačicu sastava Mangroove, sa svojim projektom Je Veux ima najviše nominacija, njih čak pet, a slijede ju ABOP, Alejuandro Buendija, Boris Štok, J.R. August, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković s tri nominacije.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”. Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za “Nagradu publike“ koja će se odabrati na  web stranicama u terminu od 15. do 31. siječnja 2021. godine.

Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković odmjerit će snage u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine “bore” Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković. BluVinil, Je Veux ili Nika Turković osvojit će Rock&Off nagradu za Veliki prasak godineRock&Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija. “Gusto” je u kategoriji Jaz&Off, gdje su nominirani Chui i Doringo, dok Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble, Trokut i Zvjezdan Ružić zbog istog broja glasova dijele jedno mjesto. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:
Album godine:
Alejuandro Buendija – Škrinja
Je Veux – I Glow
Mark Mrakovčić – Breeding Black Sheep
Rundek & Ekipa – Brisani prostor
Valentino Bošković – Velika praska

Pjesma godine:
Boris Štok – Uvijek dio mene
Goran Bare & Majke – Rođen za suze
Je Veux – Lovable
Rundek & Ekipa – Mila
Valentino Bošković – Blojska Rapsodija

Koncertni izvođač godine:
ABOP
Damir Urban
Jonathan
J.R. August
Porto Morto

Veliki prasak godine:
BluVinil
Je Veux
Nika Turković

Rock&Off:
J.R. August
Mark Mrakovčić
One Possible Option

Pop&Off:
Boris Štok
Irena Žilić
Je Veux

Rap&Off:
Alejuandro Buendija
Elemental
Kandžija

Jazz&Off:
Chui
Doringo
Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble
Trokut
Zvjezdan Ružić
*3. mjesto dijele tri izvođača koja imaju jednak broj bodova

Electro&Off:
ABOP
pocket palma
The Siids

Nagrada publike:
Alejuandro Buendija
ABOP
BluVinil
Boris Štok
Damir Urban
Goran Bare & Majke
J.R. August
Je Veux
Jonathan
Mark Mrakovčić
Nika Turković
Porto Morto
Rundek & Ekipa
Valentino Bošković