“Čujen črčke” novi singl i spot Edi East Trance Bluesa s albuma “35’61” iz 2020. Caminada”
16. siječnja 2021.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

“Čujen črčke” novi singl i spot Edi East Trance Bluesa s albuma “35’61” iz 2020. Caminada”

Album „35′ 61“ iz 2020. Caminada“  Edi East Trance Bluesa, koji je u digitalnom i mehaničkom (CD) obliku objavljen krajem prošle godine, popratio je i spot za prvi singl „Čujen črčke“.

Spot je sniman u studiju u Maružinima, režiju potpisuju stalni bendovski suradnici Ira Tomić i John Kardum, duo stacioniran u Beču već desetak godina, gdje žive i rade, no sa Gustafima i EETB-ovcima surađuju od početka svoje karijere.

Singl „Čujen črčke“ tekstualno i glazbeno je djelo frontmena Edija Maružina, pravi Covid blues koja govori o unutrašnjem previranju uslijed paranoidno šizofrenih ispada koji se nekim ljudima događaju u ovo stresno doba, kad smo izloženi svim vrstama agitacije sa svih strana, pa često i nemamo ili ne znamo kome vjerovati. No, kao i u svim Edijevim pjesmama, nije to beznadna, ni beizlazna situacija, uvijek riješenje možemo pronaći u sebi samima (…čujen ono ča ću, sve je manje važno ča je vani, u meni črčki črče!) i veseliti se svemu. Nije to ni tužnjikavi blues, već čvrsti, ali rasplesani North Mississippi Hill Country Blues, koji bi se mogao dopasti i široj masi. Pisan je na karakterističnoj Edijevoj čakavštini, pravi „istrijanski bili bluz“. U snimanju spota su sudjelovali, uz Edija, članovi benda Čedo Mošnja, Danijel Paulović, Predrag Ljuna i Ang Maružin.

Edi East Trance Blues je bend legendarnog Edi Maružina – frontmena, pjevača, gitarista, autora i vođe jednako legendarnih Gustafa. Nakon što je s Gustafima ostvario gotovo sve što se u glazbi može ostvariti – napisao brojne hitove, snimio albume, nastupao diljem svijeta, dobio priznanja publike i glazbene kritike, osvojio mnoge nagrade… – Edi se posvetio svojoj najvećoj glazbenoj ljubavi – bluesu. I to kako! Debitantski album “Sumpor” (2018.) bez ikakvog problema može stati uz bok najvećim svjetskim blues izdanjima, a njegov nasljednik “35’61” iz 2020. Caminada” je još bolji! Možda najbolja stvar koja nam se dogodila u ovoj nesretnoj godini!

Edi East Trance Blues koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, za fešte i kao kvartet. Gitara, Bubanj, cigar box i bas. Kvalitetu Edija i njegovih prijatelja prepoznala je i blues struka – Edi East Trance Blues je uvjerljivo pobijedio na ovogodišnjem izdanju “Croatian Blues Challengea” te će predstavljati hrvatski blues na “International Blues Challengeu”, najvećem svjetskom blues natjecanju, koje se održava u kolijevci bluesa – Memphisu, 2022. godine.

Foto: Ang Maružin