Prvi put na vinilu albumi “Milost” i “Shimpoo Pimpoo” kultnih Majki i Pipsa
29. siječnja 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Prvi put na vinilu albumi “Milost” i “Shimpoo Pimpoo” kultnih Majki i Pipsa

Od danas su u prodaji remasterirani albumi Milost i Shimpoo Pimpoo kultnih bendova Majke i Pips, chips & Videoclips.

Krajem prošle godine najavljeni su reizdanjima na CD-u, no za prave kolekcionare i poklonike ovih grupa upravo će vinili predstavljati pravi glazbeni užitak. I ne samo glazbeni, već i estetski jer ovi 180 gramski vinili dolaze u posebnim bojama, bijeloj na albumu Milost i plavoj na albumu Shimpoo Pimpoo, a svaki kupac dobit će i download kod s mp3 verzijama pjesama s oba albuma. U vrijeme kad su objavljeni, 1993. (Shimpoo Pimpoo) i 1994. (Milost), malo je tko mogao povjerovati da će skoro trideset godina kasnije vinili privući toliku pažnju publike i glazbenih kritičara koji su svoje osvrte dali za reizdanja na CD-u.

Objava oba vinila još je jedan sjajan diskografski potez Heroja ulice i Croatia Recordsa koja je ovu godinu započela objavama na vinilu kultnih albuma grupa Šarlo akrobata, Električni orgazam i Haustor, te kompilacije Paket aranžman čime slavi 40 godina novog vala. Sjajan dizajnerski pothvat pripada grafičkom dizajneru Darku Kujundžiću koji je napravio redizajn ovih, ali i mnogih drugih kultnih albuma u izdanju Croatia Recordsa:
“Moja je zadaća vratiti taj dizajn ponovo u život i reinterpretirati ih za veći format. Rekao bih da je najteže raditi na reizdanjima iz 90-ih jer ne postoje originalne pripreme, a najjednostavnije ako su izdanja već objavljena na LP-ju iako i tada moramo posezati za nekim dizajnerskim trikovima. Kod Majki i Pipsa je bilo poprilično teško jer ne samo da nismo imali originalne pripreme već smo dizjan morali razvući i na veći format za vinil. Kod Majki nismo imali niti originalne fotografije koje su unutar omota, a za Pipse sam preko eBaya kupio strip koju je obitelj autora Andreae Pazienza dala na korištenje za prvi album. Cilj nam je uvijek isti, a to je da nova izdanja izgledaju što bolje, a nerijetko imamo i mogućnost da popravimo neke sitnice s prvih omota. Recimo, kod Pipsa je prvo izdanje objavljeno na kaseti i svaka pjesma je imala svoj identitet i s ispravkama benda dok je recimo na CD-u, čiji su redizajn radili Bruketa-Žinić, taj omot drugačiji. Mi smo se odlučili vratiti omot s kasete. Cijeli proces zna trajati i do dva mjeseca, ali se isplati kad su i bend i kupci zadovoljni.

Vinile možete kupiti po cijeni od 149 kuna.

Foto: Karla Matulina