Sfumato otkrio spot za pjesmu “Plasma Laser Gun 10000”
30. svibnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Sfumato otkrio spot za pjesmu “Plasma Laser Gun 10000”

Sfumato i njihov live spot “Plasma Laser Gun 10000”, novi je, ujedno i osmi spot nastao tijekom snimanja ploče “Zagreb Calling: Generacija bez refrena” u zagrebačkom Ksetu. Snimao ga je Bojan Koštić.

Zagrebački trio Sfumato čine Viktor Slamnig (bas gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Matko Bobić (električna gitara). Prepoznatljivi su po avanturističkom pristupu funku i suvremenoj instrumentalnoj muzici. Postoje već šest godina kao dio muzičkog kolektiva JeboTon.

Uz jedan studijski album i live EP, snimili su i novu pjesmu “Plasma Laser Gun 10000” za kompilaciju “Zagreb Calling » koja objedinjuje zagrebački underground. Jako im je drago što su snimili, kažu, “najprljaviju fusion stvar u Hrvata” za tako relevantan dokument koji istovremeno, kao cjelina, zvuči bolesno dobro i zanimljivo.

Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će odsvirati i pjesme sa Zagreb Callinga.

Već 5. lipnja, koncertom triju glazbenika s kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ – ŽEN, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, počinje Ljeto u MSU 2021! Tjedan dana kasnije nastupaju Porto Morto.