The Gentleman novim singlom iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju
11. veljače 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

The Gentleman novim singlom iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju

The Gentleman je objavio novi singl „Hide & Seek“, koji potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo, iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja.

Pjesma “Hide & Seek” je prvi najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove godine. Videospot je snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a audio produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music). Zašto obožavatelji The Gentlemana tvrde da on “svijetli čak i u mraku”? Njegov nevjerojatno iskren odnos prema sebi, vlastitim pjesmama i publici, ne može proći neprimijetno, bilo da se radi o snimljenom materijalu ili izvedbama uživo. Čini se da je ovakav stav izrazito cijenjen jer je emotivni naboj i potencijal pjesama doslovno prenesen na slušatelja te na taj način postaje njegovo cjelovito i osobno iskustvo.

Gentlemanu ništa nije palo s neba. Pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, svoj glazbeni put vodi paralelno u dva naizgled različita svemira. Do 16. godine uči svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te je dobitnik Dekanove nagrade i brojnih nagrada na Međunarodnim natjecanjima glazbenika. S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od svoje trinaeste godine, susreće se i surađuje s mnogim drugim glazbenicima i naslućuje ishodište za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladenačku kreativnost već tada iskazuje kroz pjesme pisane isključivo na engleskom jeziku. Autor je glazbe i za niz kazališnih predstava i radijskih drama. Čini se da ga ne zanima žanrovsko opredjeljenje, već glazba kao mogućnost niza umjetničkih transformacija. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća. Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom The Gentleman zasigurno otvara novo i veliko poglavlje u svojem stvaralačkom radu.

The Gentleman je 8. veljače održao koncert u sklopu projekta Začarana močvara, a zbog povećanog interesa publike održane su dvije uzastopne izvedbe. Snimka koncerta biti će uskoro dostupna i online