PREMIJERA: Andrija i Željka Veverec u ljubavnoj pjesmi “Privij se uz mene”
13. veljače 2021.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Andrija i Željka Veverec u ljubavnoj pjesmi “Privij se uz mene”

Andrija Rudić do nedavno javnosti poznat isključivo kao gradonačelnik grada Kutine, već duže vremena se potpuno ostavio politike i svih dužnosti te se svim srcem posvetio glazbi, svojoj prvoj ljubavi.

Nakon singlova “Ne daj mi”, “Dugo”, “Ne pjevaj i ne trudi se”, “Tri metra od mora i 3 godine od tebe” te izlaska istoimenog albuma pred ljeto i zanimljivog spota i singla arapsko-hrvatske koprodukcije Arabi Habibti, Andrija je odlučio izbaciti novi singl i spot za Valentinovo. U pjesmi Privij se uz mene” Andrija je udružio snage i glas s predivnom Željkom Veverec, po mnogima jednom od naših glazbenih diva mlađe generacije. Prekrasna balada Privij se uz mene idealan je poklon za ovogodišnje Valentinovo.

O samoj pjesmi i suradnji Andrija i Željka su rekli:

„Moja suradnja s Andrijom bila je vrlo neočekivana. Kad mi je Andrija poslao pjesmu ostala sam zapravo zatečena jer pjesma mi se svidjela, ali nisam vidjela sebe u njoj. Zahvalila sam mu se, ali on je vjerovao da je pjesma za mene i nekako me njegova uvjerenost potaknula da razmislim o tome da izađem iz neke svoje sigurne zone i pustim se znakovima na putu. Tako je na kraju i bilo ja sam pristala ući u neki novi svijet za mene i vjerovati da možda prvi dojam ne mora biti pravi dojam. Na kraju krajeva ako uvijek idemo poznatim putem nikada nećemo upoznati nove svjetove. I evo nas – drago mi je da smo na kraju zajedno snimili pjesmu i da sam otkrila neke svoje nove svjetove.“

“Sjedili smo Dubravko Jagatić, Laboš i ja u studiju i slušali demo verziju s mojim vokalom razgovarajući o tome čiji glas bi ovoj pjesmi dao drugačiju energiju. Trebao je tu senzualniji i ekspresivniji, mekši, ženski vokal koji bi dao nešto od ugođaja koji Sade ima u svojim pjesmama. Ne znam tko je od njih dvojice prvi predložio Željku, ali potpuno je pogodio. Ovo danas nije popularno reći, ali Željkin ‘ne’ nisam htio prihvatiti. Kada su ona i Toni napokon došli u studio i kada je krenulo isprobavanje i snimanje znao sam da je ovo bio pravi izbor.”

Inače, njegov album prvijenac „Tri metra od mora i 3 godine od tebe“ sadrži 11 skladbi koje je najlakše okarakterizirati kao alter-pop, ali glazba na albumu dotiče razne glazbene stilove koje Andrija uklapa u svoj emotivni svijet. Osim osnovnog seta instrumenata, Rudić voli koristiti višeglasja, a na albumu dosta koketira i s elektronikom i postiže zanimljive obrate unutar pjesama. Zanimljivo je dodati da na albumu ima i 4 sjajne suradnje sa iznimnim ženskim vokalima i to Maja Posavec, Željka Veverec, Maja Tisaj i Egipćanka Menna Jusef.