Album “Ovaj svet se menja” Bajage i Instruktora od sada i na vinilu
26. veljače 2021.
Music Box (10088 Članci)
Podijeli

Album “Ovaj svet se menja” Bajage i Instruktora od sada i na vinilu

Novi studijski album legendarnog Bajage i njegovih Instruktora –  “Ovaj svet se menja” – u prodaji je kao bogato opremljeno vinilno izdanje.

Radi se o 180-gramskoj vinilnoj ploči u likovno sjajno opremljenom gatefoldu za koji je zaslužan Vukašin Marković. Svaki kupac na poklon dobiva i download code s kojim može preuzeti cijeli album u mp3 formatu. Novi, trinaesti studijski album u prodaji je na vinilu po cijeni od 130 kuna, a možete ga nabaviti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te svim bolje opremljenim CD shopovima diljem regije. Album je također dostupan na svim streaming servisima, a svaka pjesma je dobila i prateći lyric video – Ovaj svet se menja, potpuno nova pjesma napisana za vrijeme karantene, prvi je singl s kojim su najavili album.

Album otvara naslovna pjesma Ovaj svet se menja, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića, Tvoje oči i Moja dragaJa sam se ložio na tebe koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, Ni na nebu ni na zemlji, naslovna pesma iz istoimenog filma, Otvorena vrata iz istoimene serije, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, s djelomično izmijenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dvije pjesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata Darja u duetu s Milošem Bikovićem i Kako se to naziva.

Album Ovaj svet se menja donosi devet pjesama, njih osam svima dobro poznatih, ali snimljenih i masteriranih ponovo. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge.
Bajagin prepoznatljiv vokal i izričaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u „Studiju O” Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock albumu, s pop primjesama, sve ono što smo navikli dobiti od Bajage i Instruktora.

Ovaj svet se menja uronjen je u osamdesete, ali produkcijiski je suvremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza
(GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni suradnik Bajage i Instruktora. Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je cijeli album uobličio kao svojevrsnu putovnicu Bajage i Instruktora – osobna karta benda.

Foto: Nebojša Babić