Matt Berninger uz novi singl najavio deluxe verziju albuma “Serpentine Prison”
27. veljače 2021.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Matt Berninger uz novi singl najavio deluxe verziju albuma “Serpentine Prison”

Frontmen skupine The National prošle je godine predstavio hvaljeni album “Serpentine Prison”.

Na veselje mnogih obožavatelja, Matt Berninger je najavio da će uskoro biti digitalno dostupno i prošireno izdanje albuma. Proširena verzija svijetlo dana će ugledati 12. ožujka, a donosi puno novih pjesama. Prošireno izdanje sadrži šest bonus pjesama – originalne pjesme i interpretacije pjesama brojnih glazbenika među kojima su Eddie Floyd, Bettye Swan i Velvet Underground. Album “Serpentine Prison” je producirao Booker T. Jones, a predstavljen je u listopadu prošle godine. Za novi singl “Let It Be” dostupan je i lyric video:

“Booker T. Jones, moj prijatelj i suradnik na izdanju, dobio je od mene demo verzije na kojima sam radio. On me motivirao da ih dovršim te smo šest mjeseci kasnije imali 12 originalnih pjesama i sedam obrada.” Komentirao je Matt Berninger. Otkad je predstavljen, album “Serpentine Prison” oduševljava kritičare i publiku na svim krajevima svijeta.

Berninger je sa svojim sastavom The National osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe („Sleep Well Beast“), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s popularnom je indie kantautoricom Phoebe Bridgers kreirao pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.

Foto: Chris Sgroi/Tom Berninger