Od posljedica koronavirusa umro srbijanski glazbenik i skladatelj Sanja Ilić
7. ožujka 2021.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Od posljedica koronavirusa umro srbijanski glazbenik i skladatelj Sanja Ilić

Glazbenik i skladatelj poznat po suradnjama s najvećim regionalnim imenima, ali i osnivanju grupe Balkanika te sudjelovanju na Euroviziji, Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je od posljedica koronavirusa.

Kako piše Croatia Records na svojim društvenim mrežama, Sanja Ilić se tijekom karijere isprofilirao u sjajnog skladatelja što ga je odvelo do suradnje s nekim od najvećih imena regionalne glazbene scene kao što su Gabi Novak, Radojka Šverko, Zdravko Čolić, Neda Ukraden, Bisera Veletanlić, Zlatko Pejaković, Jasna Zlokić, Doris Dragović i drugi. Bio je član grupa San i Vragolani, a 1998. godine osniva grupu Balkanika s kojom je nastupio i na Euroviziji. Objavljivao je za PGP RTS te nešto sitno za Croatia Records, ali će najviše ostati upamćen po radu na tuđim skladbama. Vjerojatno jedan od najvećih hitova koje je skladao bio je duet Slađane Milošević i Dade Topića “Princeza”.

Rođen je 27. ožujka 1951. godine u Beogradu, a preminuo je danas od posljedica koronavirusa nakon što je uslijed komplikacija završio na respiratoru.