Poznati dobitnici ovogodišnjeg Ambasadora
20. ožujka 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poznati dobitnici ovogodišnjeg Ambasadora

U petak 19. ožujka 2021. godine u Centru Gervais u Opatiji, održana je peta svečana dodjela Nagrade Ambasador elektroničke glazbe koja je ove godine dodijeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima hrvatske i regionalne elektroničke scene.

Među nagradama struke i publike može se izdvojiti nekoliko domaćih kategorija; nagradu za izvođačicu godine dobila je Aklea Neon koja je na pozornici u šali rekla da je bizarno u 2020. godini dobiti nagradu za izvođača godine, a ona je osvojila čak dvije. Radijskom emisijom godine proglašen je Mojo Soundsystem kojeg na Yammat FM-u vodi Ivona Kovačević. Nagradu za disco, dance/electro pop izdanje godine osvojila je pjesma Tajna od benda Nipplepeople, nagrada za najbolje bass izdanje godine pripala je pjesmi Serious Music koju potpisuju Filip Motovunski i Joe Raygun objavljenoj na Ram Recordsu, a za najbolje techno izdanje godine nagrađen je Ghostmachine, suradnja Gregora Treshera i Petra Dundova objavljena na SCI+TEC etiketi.

Nagradu za najbolji album plesne/suvremene elektroničke glazbe dobio je Cortex Thrill za album “3.0” izdavačke kuće Bonzai, a nagradu za konceptualni video stream godine Cercle (Disclosure – NP Plitvička jezera). Kategorija Event godine u 2020. godini obuhvatila je sva festivalska i klupska događanja, a nagradu je u toj kategoriji osvojio riječki Thru The Bushes festival. Internetski radio Radio 808, koji uskoro dobiva i zagrebačku radijsku frekvenciju, osvojio je nagradu za poseban doprinos sceni, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri-Fullhouseu. Popis svih nagrađenih projekata i izvođača nalazi se na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr.

Foto: Impala Studio