Music Box i Audio Pro predstavljaju: ADAM Audio T8V – vrhunski nearfield studijski monitori
20. svibnja 2021.
Music Box (10596 Članci)
Podijeli

Music Box i Audio Pro predstavljaju: ADAM Audio T8V – vrhunski nearfield studijski monitori

Njemački ADAM Audio je T seriju studijskih monitora izbacio 2018. godine kao svojevrsnog nasljednika F serije, no njihova potražnja je nadmašila očekivanja.

Jedan od posljednjih noviteta je T8V model, ujedno i najveći u seriji, koji baš kao i ostali već sada ubire brojne nagrade. Naravno da nas je to navelo na pitanje, u čemu je njihova tajna?

T serija je rađena s idejom da se na tržište plasira kvalitetan proizvod, no s prihvatljivom cijenom, a dolazi u tri modela: T5V, T7V i T8V. Odnosno, radi se o wooferima promjera 5, 7 i 8 inča. Svi modeli koriste iste U-ART drivere (Unique Accelerated Ribbon Tweeter) i imaju bass reflex na stražnjoj strani te kombinirane ulaze. Uzimajući u obzir njihov frekvencijski odziv i „sweet spot“ širinu, pokazali su se prikladnim za različite uvjete; od malih kontrolnih soba, preko video post produkcije do radio broadcasta, T-serija će se savršeno uklopiti. Da bi se upotpunila slika, T5V i T7V modeli se mogu spojiti sa subwooferom T10S koji je ciljano dizajniran za ove modele.

Adam T8V je aktivni studijski monitor s promjerom zvučnika od 8″. Ujedno je najveći iz serije T i nudi jaku izlaznu snagu s proširenim niskim frekvencijskim opsegom, što ga čini idealnim near-field monitorom u projektnim studijima i svim situacijama u kojima dopuna subwooferom nije izvediva. Zvučnik sadrži Adamov ribbon visokotonac U-ART 1.9″ i 8″ polipropilenski niskotonac s bass-reflex otvorom na stražnjom strani. Pojačala u klasi D pokreću 70 vata (bas zvučnik) i 20 vata (visokotonac), uz maksimalni SPL od 118 dB, istovremeno proizvodeći frekvencijski odziv od 33 Hz do 25 kHz. Stražnja ploča nudi balansirane XLR i nebalansirane RCA ulaze i kontrole za osjetljivost ulaza, pojačanje, hi i low-shelf EQ.

OPĆE INFORMACIJE

Svake godine urednici pro audio časopisa Sound On Sound (SOS) predstavljaju proizvode za koje vjeruju da oblikuju način na koji producenti, glazbenici i izvođači razvijaju svoj glazbeni rad. Čitatelji glasovanjem odabiru pobjednika u svakoj kategoriji, a ove godine su u žestokoj konkurenciji za najbolje nearfield studijske monitore izabrani upravo ADAM Audio T8V.

Izbor adekvatnog monitora koji će upravo tebi odgovarati je težak posao, ali isto tako i vrlo važna odluka. Zato preporučujemo kupnju najboljeg unutar svog budžeta. Iako će ponuda najboljih monitora na tržištu dodati koju nulu na cijenu, korištenje ADAM-ove tehnologije jačih modela za vas znači da će model T8V donijeti veći postotak performansi koje imaju vrhunski modeli za djelić njihovog troška. Performanse modela T8V su dobre da posluže kao glavni monitori u različitim postavkama snimanja/studija, posebice ako ih imate mogućnost „gurnuti“ do visokog SPL-a. Široka stereo slika, dubina zvučnog polja i sjajni detalji čine T8V idealnim izborom za one koji traže kvalitetu s prihvatljivom cijenom.

ADAM Audio T8V pronađite u svim Audio Pro trgovinama.

* sponzorirani članak