Mrave Brojim u svojevrsnom riječkom crtiću na posljednjoj  Stanici prema Zemlji Kamenog Bizona!
21. ožujka 2021.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Mrave Brojim u svojevrsnom riječkom crtiću na posljednjoj Stanici prema Zemlji Kamenog Bizona!

Nakon do sada objavljenih “Moje pleme”, “Alkohol” i “Tijelo”, na “Stanici” ćemo kao četvrtom singlu dočekati izlazak albuma prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona” narančastog art kolektiva Mrave brojim.

Svaka nas neobična situacija u kojoj se zateknemo, pa bila ona i loša poput pandemije koja nas je opkolila i zarobila, često potakne na neka propitivanja, na svojevrstan “reset”.

Tako je Stanica mjesto gdje zastaneš, razmisliš, obradiš prikupljene podatke, doneseš odluku i djeluješ..

”Krenuti ili ostati ? Linija 5,7 ili 32? Bus ili vlak? Ostati na rivi i mahati putnicima ili u zadnjim sekundama uskočiti na brod s četkicom za zube u džepu? Gdje je taj ulaz u Zemlju Kamenog Bizona  Pogledajte ovaj video spot i potražite odgovor.” – poručuju Mrave Brojim. 

Spot za pjesmu rađen je kombinacijom raznih tehnika, od klasičnog video zapisa do foto i računalne cut-out animacije.

Radnja je na neki način smještena u Rijeku i video spot je svojevrstan riječki crtić, a glavni protagonist je Kralj s jajima na oko – kralj nečega, negdje, sada, jednom, nekada il’ nikada.

Autor glazbe, teksta i video spota je Gospođo pitomi, a Stanicu su realizirali i omogućili vam Mrave brojim koje s Gospođom Pitomim čine još Sunce Mamino, Gospodin Morski i Zoki Oktava. 

Jeste li znali da od sada i vi možete sudjelovati u brojanju mrava putem nove redizajnirane web stranice – svakog dana, uključujući nedjelje i praznike, po suncu i kiši, danju i noću? Upadaj na Mravobroj transport, brojite mrave s nama, uđi u stanje duha Mrave Brojim i zaviri u Zemlju Kamenog Bizona. P.S. Rasvjeta je osigurana.

Foto: ProRec