Stigla pjesma za vrhove top lista – Markiz i Tomfa (K3P) opjevali “Idiote”
23. ožujka 2021.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Stigla pjesma za vrhove top lista – Markiz i Tomfa (K3P) opjevali “Idiote”

Idiot nije samo pogrdna riječ za opis nečije inteligencije ili obrazovanja, idiot je u slučaju grupe Markiz i satirični pogled na današnji svijet u kojem živimo.

Zemlja je to puna visokopoziocioniranih Rođaka koji za svako rješenje problema imaju jokera “Zovi drugog Rođaka”. A idioti su prema Markizu oni koji nemaju svoje Rođake i plaču iznad svojih čistih diploma.
“Živim od pljačke i mita i sisam državne sise, što ukradem ispovijedim nedjeljom tijekom mise”, kaže početak pjesme “Idiot” grupe Markiz u kojoj su, da bi njihove riječi postale još jače i izraženije, pozvali Tomfu za mikrofon i Igora Pavlicu na trubi iz grupe Kawasaki 3P.
Autor pjesme je Andrej Babić, dok je videospot snimao, režirao i montirao Pavle Kocanjer (More Magnets d.o.o.)

“Moje je moje, a tvoje je moje” – glasno viče Tomfa dok u pozadini čujemo jeku gangi. Savršena je to najava novog studijskog albuma koji će, prema rječima Markiza, biti njihov najbolji do sada.
“Nekoć davno postojala je državica u kojoj su u svom zlatnom naselju živjela malena stvorenja, a zvali su se Rođaci. A bili su tu i drugi. Oni su bili zli. Rođaci su ih mrzili i nazivali idiotima. Oni su gledali svoja posla, obrazovali se, a sebe nazivali tzv. normalnim građanima. Takvima su sva vrata bila zatvorena, jer nisu zaslužili više od toga. Državica je još uvijek tamo i ako osluhnete čut ćete bijesan glas obrazovanih idiota, a ako ste dobri možda na tren ugledate i Rođake”, opisuju Markiz svojeg “Idiota”.