Membrain Festival i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od internacionalne nezavisne bass scene
25. ožujka 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Membrain Festival i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od internacionalne nezavisne bass scene

Šesto izdanje Membrain festivala održat će od 5. do 8. kolovoza 2021. na čarobnoj lokaciji kampa Martinska na samom ulazu u Šibenski kanal. Kroz četiri dana programa na tri bine izmijenit će se preko 50 DJ-eva iz Hrvatske, Europe i svijeta koji će na moćnim DIY soundsystemima prezentirati najaktualnije trendove u svojim žanrovima.

Drum and bass, Dubstep i Half-time najzastupljeniji su glazbeni žanrovi ovog ljeta na Membrain festivalu, a promovirat će se i ostali smjerovi na sceni poput – Jungle, Dub, Liquid, Neurofunk.

Imena koja svakako treba istaknuti su Youngsta, jedna od glavnih britanskih figura dubstepa i prepoznatljivo lice na velikim festivalima tog žanra te novozelandski duo Truth, internacionalno prepoznati i priznati dvojac na dubstep sceni. Izlomljene ritmove DnB-a predvodit će DLR i Mako okupljeni u bristolskom projektu OneMind te njihov sunarodnjak Amoss koji već čitavo desetljeće promovira svoj izričaj po gotovo svim kontinentima. Jedinstveni zvuk Half-timea donosi legenda berlinske scene Presha, inače vlasnik kultnog Samurai Music labela te poznati belgijski kolektiv The Untouchables. Svakako valja spomenuti i Nizozemca Coco Bryce, predvodnika Jungle zvuka na festivalu, koji se zadnjih godina prometnuo u jedno od najzanimljivijih imena tog žanra.

I ove godine uz šaroliko internacionalno društvo na Membrainu nastupaju i hrvatska DJ imena, i to od Osijeka, preko Zagreba, Zadra, Splita i Šibenika. Redom su to istaknuti sudionici domaće scene: Vrh, Minimalist, Sapleo, FrenkyBoy, LucyLyu, Vizitor, Vexi, Nobru, Fullstep Phil, Kl Audio i Lowre Glant.

– Membrain Festival od početka za ciljeve ima promociju domaće elektroničke scene, njenih autora, Dj-eva, labela, promotora i organizatora. Isto tako, Membrain savršeno kombinira najbolje od nezavisne bass glazbe iz europskih prijestolnica (London, Amsterdam, Berlin) s mediteranskom klimom i doživljajem jedinstvenim samo za hrvatsku obalu. Nadamo se da ćemo i ovo ljeto u Šibeniku napraviti pravi mali raj za sve ljubitelje festivala – govore nam Davor Dedić i Igor Bergam, glavni ljudi Membraina.

Rt i kamp Martinska prošlo ljeto funkcionirala je kao covid-free zona i bila je jedna od rijetkih festivalskih lokacija na Jadranu. U dva mjeseca sezone održalo se niz glazbenih događanja i festivala koji su se prilagodili svim epidemiološkim preporukama i, doduše u nešto manjim kapacitetima, pružili odličan glazbeni program.

Ulaznice za šesto izdanje Membrain festivala u prodaji su po cijeni od 140 kuna za jedan dan do 300 za sve dane festivala, što uključuje i besplatan kamp u sklopu lokacije.