St. Vincent objavila pjesmu koja slavi hrabrost žena i njihovu snagu da prežive
2. travnja 2021.
Ana Lešković (25 Članci)
Podijeli

St. Vincent objavila pjesmu koja slavi hrabrost žena i njihovu snagu da prežive

Nakon objavljivanja “Pay Your Way in Pain” i istovremene najave albuma “Daddy’s Home”, St. Vincent je objavila novi singl imena “The Melting of the Sun”.

“The Melting of the Sun” je hommage legendama koje su na ovaj ili onaj način inspirirale St. Vincent, ne samo u glazbenom smislu. Te su ikone većinski žene – Marilyn Monroe, Tori Amos, Nina Simone i Joni Mitchell, a koje su bile izložene različitim oblicima poniženja i konstantnom preispitivanju od strane showbusinessa i svijeta općenito. “My Marilyn shot her heroin, hell she said it’s better than abuse” i “brave Tori told her story, police said they couldn’t catch a man”. Prvi je citat referenca na Marilyn Monroe i njenu ovisnost izazvanu nasiljem i depresijom, dok drugi pjeva o Tori Amos koja je bila silovana kada je imala 21 godinu. St. Vincent je izjavila kako je ovo pjesma koja slavi hrabrost navedenih žena i njihovu snagu da prežive u okruženju koje je prema njima neprijateljsko i nasilno. S druge strane, ona preispituje svoje mjesto među njima, aludirajući na ovisnost o lijekovima i vlastitu nesigurnost.

Ipak, ovo je pjesma koja je u srži pozitivna. “Girl, the world’s spinning round. Spinning down and out of time. Girl, you can’t give in now. When you’re down, down and out” / “Svijet se okreće van vremena. Djevojko, ne smiješ odustati čak ni kada ti je teško”. “The Melting of the Sun” je istovremeno feministički iskaz i osobna potvrda vlastite vrijednosti. St. Vincent je izjavila kako je središnja tema njenog novog albuma upravo postojanje u svijetu koji zahtijeva gubitak dostojanstva u svrhu uspjeha, ljubavi i slave. Ova pjesma je savršen nastavak promocije nove estetike. Nakon “Pay Your Way in Pain” ona je manje dinamična, a opet jednako uzbudljiva.

St. Vincent će se ove subote pojaviti na popularnoj emisiji “Saturday Night Live” te izvesti obje pjesme. Njen album “Daddy’s Home” bit će objavljen 14.5.