Novigradski The Screaming Wheels predstavili singl “Willy the Wimp” s nadolazećeg prvijenca
5. travnja 2021.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

Novigradski The Screaming Wheels predstavili singl “Willy the Wimp” s nadolazećeg prvijenca

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu nadolazećeg debi albuma “Instramental”.

Nova ploča će biti objavljena 24. rujna za Rock Svirke Records. Zajedno s pjesmom stiže i propratni video čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gdje glazba koketira s punkom i vokalno podsjeća na Zappu i Captain Beefhearta.

“Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopće”, poručuju iz benda.

Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom kinu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks radio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji solo/duo izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Foto: Samir Cerić Kovačević