Umrla ikona rap glazbe DMX!
9. travnja 2021.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Umrla ikona rap glazbe DMX!

Obitelj repera DMX-a, koji se zadnjih dana borio za život, potvrdila je kako je preminuo nakon srčanog udara izazvanog predoziranjem drogom.

Rođen kao Earl Simmons, 50-godišnji reper bio je u vegetativnom stanju nakon što je imao tri srčanog udara koji su došli nakon što se predozirao drogom.

S rap glazbom počeo je u ranim devedesetima, a debi album “It’s Dark and Hell Is Hot” objavio je 1998. godine i već tada je bilo jasno kako će ovaj reper doseći veliki uspjeg. Najprodavaniji album, “…And Then There Was X”, objavljuje 1999. godine, a na njemu su se nalazili hitovi poput “Party Up (Up in Here)”, “What’s My Name” i “What These Bitches Want”. Do sada je objavio osam albuma, zadnji je bio 2015. godine, a upravo je nedavno objavljeno kako je ponovno ušao u studio kako bi radio na novom materijalu.

DMX je poznat i po ulogama u filmovima kao što su “Romeo mora umrijeti”, “Od kolijevke do groba” i “Do kraja” u kojima je glumio s velikim hollywoodskim zvijezdama kao što su Jet Li i Steven Seagal. Tijekom života imao je problema s drogom, odnosno ovisnostima, ali i s preljubima i brakom, kao i s poreznim prevarama. 

Ipak, mnogima će ostati u sjećanju kao ikona rap glazbe.

Oznake 2021, dmx, preminuo, reper, umro