FOTO: Rade Šerbedžija virtualnim koncertom oduševio publiku u cijelom svijetu
10. travnja 2021.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

FOTO: Rade Šerbedžija virtualnim koncertom oduševio publiku u cijelom svijetu

“Dobra večer, dobrodošli na naš koncert, virtualni. Održavamo ga u Croatia Records studiju u Zagrebu, u Dubravi. Skinite maske i osjećajte se udobno u svojim stanovima, u bifeima ili na ulici, a mi ćemo vam pomoći s našim pjesmama, poezijom, muzikom”, rekao je na početku na koncerta Rade Šerbedžija.

Legendarni glumac i pjesnik svoj prvi hrvatski virtualni koncert započeo je pjesmom “Eto pjesma” kojom je najavio izlazak aktualnog albuma “Ne okreći se, sine” i po kojoj je ovaj koncert dobio ime. Poletna pjesma autora Huseina Hasanefendića Husa na početku koncerta bila je sjajan uvod u večer u kojoj je Rade svojoj publici pjevao nove pjesme i neizbježne hitove svojeg koncertnog repertoara.
Izgled velikog studija CMC televizije i Croatia Recordsa posebno je promijenjen za ovu prigodu pa je publika preko svojih ekrana imala osjećaj da se Rade u pratnji članova Zapadni kolodvor banda nalazi u kavani u kojoj se pjeva, onako, za dušu.

Nemogućnost održavanja koncerta uživo mnoge je glazbenike osudila na virtualne koncerte, no iako se i u takvim uvjetima dobro snalaze, glazbenicima itekako nedostaju živa pozornica i bliski susret s publikom.
“Malo mi je neprirodno jer nisam navikao pjevati bez publike, zato sam u goste pozvao svoje prijatelje: Maju Posavec, božanstvenu glumicu s kojom sam imao prilike glumiti, svog starog prijatelja Peru Močiboba s kojim sam igrao nogomet i Gorana Bogdana, mog mladog prijatelja i šampiona glume na ovim prostorima. Njima ću uživo i vama preko ekrana pjevati i svirati večeras”dodao je Šerbedžija.
No, nisu samo oni bili gosti jučerašnjeg koncerta. Gabi Novak, diva zabavne glazbe i Matija Dedić, naš najbolji jazz pijanist pridružili su se u pjesmi “Otkako te ne volim”. Odabir upravo ove pjesme koja se nalazi i na novom albumu još je jedna Radina posveta velikom Arsenu Dediću.

U pjesmi “Gumbelijum roža” pridružili su se Maja Posavec i Goran Bogdan na gitari. Pjesme “Kasna jesen dolazi”, veliki hit Drage Mlinarca, “Grad” i “Suzo moja, strpi se” s novog albuma publika je sinoć mogla prvi put čuti uživo, a potom je Rade otpjevao dobro znane pjesme svojih prijatelja i legendarnih autora Kemala Montena, Johnnyja Štulića, Đorđa Balaševića i Zlatka Arslanagića, a uz zvuke harmonike i recitirao pjesmu Nikice Petraka “Na ružičastom papiru”.

Intimna scenografija, sjajan Zapadni kolodvor band koji čine Mario Igrec na gitari, prof. Antun Stašić na violini, prof. Marjan Krajna na harmonici, Ranko Purić na bugariji, Dario Hleb na električnom basu i suvereni Šerbedžija, ispunili su jučerašnju večer pjesmom i poezijom. Pozdravi oduševljene publike stizali su iz svih krajeva svijeta, Čilea, Švedske, Austrije, Švicarske i cijele regije.
Pred kraj koncerta Šerbedžija je otpjevao naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” koju je posvetio svom sinu Danilu Šerbedžiji, našem poznatom i nagrađivanom redatelju te je recitirao pjesmu “Pijem” Vladislava Petkovića Disa. Koncert je završio u veselom tonu kako je i započeo i to pjesmama “Barbara” i “Laku noć, muzičari”.

Virtualni koncert “Ne okreći se, sine” Rade Šerbedžije & Zapadni kolodvor banda, u organizaciji Baba Productiona i produkciji Croatia Recordsa i CMC televizije, režirao je Marko Zeljković.

Foto: Andrea Kovač