Novo ime talijanske scene – upoznajte Epoque, glazbenicu kongoanskih korijena!
14. travnja 2021.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Novo ime talijanske scene – upoznajte Epoque, glazbenicu kongoanskih korijena!

S talijanske glazbene scene stiže nam novo interesantno ime! Ona je Epoque, glazbenica kongoanskih korijena koja svojim unikatnim izričajem donosi mješavinu afro, pop i rap žanrova. Upravo je takav i njen novi singl „Boss (io & te)“, za koji je predstavljen i prateći videospot.

Ova 29-godišnjakinja pravog imena Janine Tshela Nzua, odrasla je na relaciji između Pariza i Brusselsa, da bi se njena obitelj konačno smjestila u talijanskom Torinu, koji danas smatra svojim domom. Svoje korijene veže i uz Demokratsku Republiku Kongo, što je u njoj razvilo posebnu ljubav prema afričkoj glazbi te mogućnost da svoje tekstove osim na talijanskom i francuskom piše i na jeziku lingala, specifičnom za Kongo i Središnju Afriku.

Od samih početaka glazbene karijere, uspješno spaja afro-zvuk s r’n’b melodijom i elementima rapa, a takav je i njen najnoviji singl „Boss (io & te)“, koji donosi priču o djevojčici i njenom mlađem bratu, koji u odsutnosti roditelja odrastaju brinući jedno o drugom i stvaraju poseban zaštitnički odnos.

Glazbeno, pjesma donosi interesantan spoj zouk-ritmova koji se stapaju sa zvukovima gitare i stvaraju mješavinu moderne produkcije spojene s melodijama Središnje i Zapadne Afrike. Za produkciju pjesme zaslužan je Di Gek, inače veliki ljubitelj afričke glazbe te house i hip-hop žanrova, koji je Epoque i potaknuo da u svojoj glazbi spoji one žanrove koje najbolje poznaje te stvori unikatan izričaj.