“Zagreb Calling:” predstavlja Dimitrija Dimitrijevića i njegov “Kovitlac”
24. travnja 2021.
Music Box (8352 Članci)
Podijeli

“Zagreb Calling:” predstavlja Dimitrija Dimitrijevića i njegov “Kovitlac”

Dimitrije Dimitrijević otkrio je “Kovitlac”, četvrti spot koji prati dugoiščekivanu kompilaciju „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“, a snimao ga je Bojan Koštić.

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski izričaj Dimitrija Simovića (frontmena i basista grupe Igralom). Obuhvaća jedan zanimljivi transžanrovski prostor, ali se eksplicitno mogu uočiti trip hop, dark blues, funk, alternativa i dream pop. Dimitrije je krajem prošle godine za Menart objavio svoj album prvijenac u digitalnom obliku pod nazivom “Čar-pitanje”.

„Posljednja stvar na albumu zove se “Kovitlac” i upravo se ona našla na kompilaciji Zagreb Calling. Muzičari koji su zajedno samnom u KSET-u snimili “Kovitlac” su: Ivan Cimi Marinović (bubnjevi), Viktor Slamnig (bas gitara), Sara Renar (synth), Leo Beslać (synth), Jakša Perković (gitara) i Vedran Peternel (soundscape). U pitanju je jedna sanjiva, ali plesna pjesma koja će sigurno pokrenuti ljubitelje bendova poput Joy Division, The Cure, Gorillaz i sl.“, poručuje Dimitrije Simović, autor teksta i glazbe.

Kompilacija na ploči izlazi 5. svibnja, a bit će dostupna i na digitalnim servisima.

Foto: Bojan Koštić