Billie Eilish za novu pjesmu inspiraciju dobila od prijašnje emotivno-nasilne veze
30. travnja 2021.
Ana Lešković (25 Članci)
Podijeli

Billie Eilish za novu pjesmu inspiraciju dobila od prijašnje emotivno-nasilne veze

Billie Eilish objavila je pjesmu „Your Power“, treći singl svoga iščekivanog, drugog studijskog albuma „Happier Than Ever“.

Singl je  objavljen dva dana nakon najave detalja o albumu koji će se sastojati od šesnaest pjesama i biti objavljen 30.7. Producent albuma je njen brat Finneas.

„Your Power“ slijedi pjesme „my future“ i „Therefore I Am“, od kojih je prva nježna, lirski pozitivna lo-fi balada prožeta utjecajima soul glazbe, a druga dinamična i mračna te bazirana na utjecajima hip-hopa. „You Power“ je, s druge strane, potpuni kontrast te dokaz kako je Eilish i za ovaj album stvarala inspirirana utjecajima širokog spektra raznolike glazbe. Pjesma je folk balada napisana oko prekrasne akustične gitare, lišena zvučnih efekata koji su čest gost ostalih pjesama Billie Eilish. Vokal je izvrstan. Ipak, najsnažniji  aspekt ove pjesme su riječi. Inspirirana prijašnjom, emotivno-nasilnom vezom, Eilish traži da se moć jednog partnera ne zlorabljuje nad drugim, referirajući se na situacije u kojima se njen partner ponašao nasilno, bez razumijevanja, ponesen svojom nadmoći proizašlom iz razlike u godinama i njenih slijepih pokušaja da mu pomogne. Video, čiji je koncept također stvorila Eilish, prikazuje nju u planinama, samu i stopljenu u okoliš. Oko njena se vrata, malo-pomalo, omotava ogromna anakonda, simbol gušeće moći.

Eilish je na Instagramu pjesmu nazvala jednom od svojih najdražih te rekla kako se nada da će ona dotaknuti mnoge i potaknuti promjenu. A ako je suditi prema ovoj pjesmi te prema prijašnja dva singla, album „Happier Than Ever“ bit će briljantan – savršen nastavak glazbenog razvoja ove talentirane umjetnice.

Foto: Kelia Anne MacCluskey