PREMIJERA: Sunnysiders novim mračnim singlom podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti
3. svibnja 2021.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Sunnysiders novim mračnim singlom podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

Hrepa i Rola izbacuju drugi singl za Dancing Bear nakon ljubavne blues balade “You’re Not That Good Dor me To Cry” s gitaristom Yogi Lonichem.

“No Pockets In The Grave” drugi je singl hrvatskih bluesera Sunnysiders s njihovog hvaljenog albuma “The Bridges”, koji su pozitivnim kritikama obasipali domaći i inozemni recenzenti. Nakon prvog singla, ljubavne blues balade “You’re Not That Good For me To Cry” s gitaristom Yogi Lonichem kao gostom, dolazi na red pjesma s nešto ozbiljnijim stihovima i zvukom.

“Mračna i jeziva blues pjesma sa stražnjeg trijema” ukratko je opis ove pjesme kako su je okarakterizirali domaći i strani mediji. Duboki i tromi drop D molski aranžman samo oslikava tekst koji upozorava i podsjeća slušatelje da jednog dana kada odemo s ovog svijeta ne možemo ponijeti sa sobom ništa materijalno, ni bankovne račune, ni bazene, ni aute…nakon svega smo goli i ostaje nam samo ime i duša. Pjesma je, kao i cijeli album, autorsko djelo Hrepe i Role koji su alfa i omega Sunnysidersa. Na singlu “No Pockets In The Grave” gostuju Purple Johnny i Electric Dan, pjevač i gitarist zagrebačkog benda Detroit Groove Gang te mladi zaljubljenici u blues. Snimljena je u zagrebačkim studijima Sound Station i Jura Studio. Producent i bubnjar albuma Leo Anđelković pjesmu je miksao u memfiškom Ardent Studios, a masterizirao Mauro Širol u zagrebačkom Music Production Academy.

Novi singl dolazi u pratnji spota koji oslikava tamnu, sfumato blues atmosferu pjesme. Glavnina spota snimljena je u slikovitoj Baranji, koja svojim šumama, širokim poljima, kanalima i močvarama podsjeća na američki Jug i deltu Mississippija. Ideja o snimanju spota na tim lokacijama nastala je iz priče rođenog Baranjca Purple Johnnyja (Bojana Đurđevića) o njegovom odrastanju u poljima kukuruza široke Baranje. Da bi se taj blues moment dodatno pojačao, neki kadrovi su snimljeni i na zagrebačkom ranžirnom kolodvoru, svojevrsnom groblju vagona i lokomotiva. Snimatelji su Danilo Caković Caki i Rene Recek, asistent snimatelja je Danijel Todorović, a spot je montirao Krešimir Čizmić.

U spotu se u ulogama propovjednika pojavljuju Hrepa, Rola i Purple Johnny, a Electric Dan je, kao pravi roker, zaglavio u Maroku pa nije mogao sudjelovati u snimanju. Lajtmotiv spota, kao simbol naše prolaznosti i ranjive tjelesnosti, je metalna ogrlica oblika strijele zagrebačke dizajnerice Željke Hubak i njenog Rough Edges.

Inače, novi singl se nalazi na albumu “The Bridges”, četvrtom studijskom albumu Sunnysidersa koji čine Boris Hrepić – Hrepa iz Daleke obale i Antonija Vrgoč – Rola. Osim što je album privukao veliku pozornost domaćih medija, album se smjestio i na top listama specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta. Album je snimljen na relaciji Zagreb – Memphis, dok su određene dionice gostujućih glazbenika snimane u studijima od Manchestera do Šangaja.