Ana Ćurčin sa svojim bendom The Changes snimila prvu pjesmu na srpskom jeziku
22. svibnja 2021.
Music Box (8732 Članci)
Podijeli

Ana Ćurčin sa svojim bendom The Changes snimila prvu pjesmu na srpskom jeziku

“Tu” je čista čežnja, godinu dana života upakiranih u šest minuta pjesme, eskapizam ugrađen u zvučni zid i vjera u to da glazba može pomoći u svakoj situaciji.

Ana Ćurčin i njena grupa & The Changes predstavljaju novu pjesmu “Tu”, prvu koju je Ana napisala i otpjevala na srpskom jeziku.

Tijekom godina Ana je s vremena na vrijeme pjevala na srpskom jeziku tradicionalne pjesme i obrade, a veliku popularnost doživjele su “Lastavice, lasto,” “Oj, Savice”, “Ako humrem danas bebo”…”Tu” se pojavila sasvim iznenada poslije jedne neprospavane zimske noći ove godine.

“Pjesma je za mene bila veliki kreativni oslonac tijekom ovog posebno stresnog razdoblja u kojem se nalazimo – iz osjećaja otuđenosti, neizvjesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i pol dana. Istovremeno, ovo je pjesma čežnje. Drago mi je što je i bend zabolio ‘Tu’ i što smo uspjeli ostvariti zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od listopada 2019. godine, a pjesmu smo stvarali tijekom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović s kojim sam uvijek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i glazbeno pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu”, kaže Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pjesmu “Tu” snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za djelićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

“Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti točno definirana. Ali, kako se putovanje odvija, shvaćamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može biti ljubav, ali da isto tako to može biti i član obitelji, prijatelj… Ovakvoj vizualizaciji pomaže sama pjesma i njene riječi da svatko treba pronaći svoje tumačenje čežnje”, smatra Uzelac.

Ana & The Changes na poziv Doma omladine Beograd nastupit će u Velikoj sali u petak 28. svibnja od 19h i to će biti prvi koncert benda nakon godinu i pol dana. Uz stare i nove Anine pjesme i specijalnu gošću flautisticu Milenu Jančurić premijerno će biti izvedena i pjesma “Tu”.

Foto: Ena Jevtić i Ivona Živulj