Najavljeno 4. izdanje istarskog festival Escape the City koji se financira crowdfundingom
1. lipnja 2021.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

Najavljeno 4. izdanje istarskog festival Escape the City koji se financira crowdfundingom

Četvrto izdanje istarskog festivala Escape the City održat će se u Barbarigi od 21. do 25. srpnja 2021. godine u organizaciji Udruge Sub movements.

Bogati program festivala namijenjen je svim generacijama, osobito mladima te obiteljima s djecom, a u suradnji ga provode lokalne udruge; Zelena Istra, Unity together we grow, Ekomuzej Istrian de Dignan, Cirkultura, Loligo ronilački klub i ekološka udruga Kopriva.

Escape the city od samih početaka promovira sound system kulturu te cirkuske i akrobatske vještine koje uključuju slackline, ples na svili i cirkuske predstave. Festival je koncipiran kao ekološki osviješten jer promovira ekološke principe poput smanjenja otpada i ne koristi jednokratnu plastiku. Jedan od glavnih ciljeva festivala je umrežavanje udruga, organizacija i pojedinaca kako bi zajedničkim djelovanjem osnažili lokalnu zajednicu utemeljenu na solidarnosti, uzajamnosti i prijateljstvu.

Posjetitelji organizaciju festivala mogu podržati sudjelovanjem u kampanji skupnog financiranja i na taj način odmah osigurati festivalsku ulaznicu po povoljnijoj cijeni. Ovakav model financiranja festivalima i udrugama omogućava neovisno kreiranje programa i samoodrživost.

U Barbarigi posjetitelje festivala očekuje pet dana čarolije uz more s bogatim glazbenim programom u sklopu kojega nastupaju međunarodne i domaće reggae-dub glazbene legende te raznolikim dnevnim programom koji uključuje; cirkuske izvedbe, veliki broj raznovrsnih radionica i poučnih predavanja, kino pod otvorenim nebom te zabavni i edukativni programi za djecu.

Kampanju možete podržati OVDJE