Nova rock atrakcija KOIKOI objavila debi album i najavila dolazak u Zagreb i Ljubljanu
5. lipnja 2021.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Nova rock atrakcija KOIKOI objavila debi album i najavila dolazak u Zagreb i Ljubljanu

Mr. Moonlee predstavlja prekrasan debitantski album “Pozivi u stranu” beogradske indie-rock četvorke KOIKOI, koji je objavljen ovoga petak u CD i digitalnom formatu, dok na vinilu izlazi ove jeseni.

KOIKOI će nas s “Pozivi u stranu” začarati transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova (svjetsko, a naše!). Njihov debitantski album donosi onu najprimamljiviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vrijeme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvijek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsjetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, suvremena globalna etno psihodelija – ali najbitnije je da su “Pozivi u stranu” bez sumnje u regiji razred za sebe. Debitanski album KOIKOI je biser za sve koji ste na vrijeme shvatili da je napredni pop novi punk.

Osim što su objavili album KOIKOI su najavili i početak koncertne promocije albuma. 24. lipnja dolaze u Ljetni vrt Gala Hala u Ljubljanu, a dan kasnije su u zagrebačkoj Močvari. Obećavaju još koncerntih datuma o kojima nešto više kasnije.