Lorde objavila novi singl “Solar Power” i najavila istoimeni album
11. lipnja 2021.
Music Box (9742 Članci)
Podijeli

Lorde objavila novi singl “Solar Power” i najavila istoimeni album

Nakon što je putem društvenih mreža dala naslutiti kako se planira vratiti na glazbenu scenu, Lorde je prvi put nakon 2017. godine, plasirala novi singl „Solar Power“ nastao u suradnji s koautorom i producentom Jackom Antonoffom.

Na pratećim vokalima ovoga puta novozelandskoj pop zvijezdi pridružile su se Clairo i Phoebe Bridgers, dok nas prateći videospot, za kojeg uz redatelja Joela Kefalija i sama glazbenica supotpisuje režiju, vodi na plažu gdje je Lorde okružena bezbrižnom i dobro raspoloženom grupom plesača.

Uz singl i videospot Lorde je službeno najavila i svoj novi album! Iako još nije otkrila planirani datum objave novog studijskog izdanja, potvrdila je kako će se zvati jednako kao singl kojim ga je najavila – „Solar Power“.

 „Album slavi prirodu te je ujedno pokušaj ovjekovječenja istinskih dubokih osjećaja koje imam kada boravim na otvorenom“, izjavila je Lorde u službenom priopćenju. “U trenucima tuge, dubokih osjećaja ljubavi ili pak zbunjenosti odgovore volim potražiti u svijetu prirode. Naučila sam disati“, objasnila je Lorde inspiraciju dodajući: “Željela bih da ovaj album bude vaš ljetni pratilac, onaj kojeg odvrnete u vožnji do plaže. Onaj koji će postati dio vas baš kao i preplanuli ten koji traje čak i kada mjeseci postanu hladniji.“

Podsjetimo, Lorde svoj treći studijski album najavljuje već neko vrijeme. Tako je prošle godine obavijestila obožavatelje da surađuje s Antonoffom u Aucklandu i Los Angelesu te obećala da rade na „nevjerojatno dobroj glazbi“. Čini se da će obećanje ispuniti!

Foto: Eric Pamies