Nina Bajsić u novom izdanju Moonlight Sessionsa
27. lipnja 2021.
Music Box (9677 Članci)
Podijeli

Nina Bajsić u novom izdanju Moonlight Sessionsa

U novom izdanju glazbenog projekta Moonlight Sessions gostuje mlada kantautorica Nina Bajsić kojoj su se ovom prilikom pridružili Vid Adam Hribar (klavijature) i Jasmina Bojić (violina).

U čarobnoj večernjoj atmosferi uz zvuk cvrčaka i lagani ljetni povjetarac, izvela je “You’ll Be Fine” i “Polako pada mrak”, a o svom doživljaju te večeri kaže:

„Svirka koja se dogodila na Moonlight sessionu u Koprivnici posebna je iz više razloga. Svirati nakon toliko dugo vremena poseban je gušt. Posebice ako se događa pod zvjezdanim nebom, nad jednim gradom koji tone u san. Izveli smo dvije pjesme: “You’ll Be Fine” i još neobjavljenu “Polako pada mrak”. Obje su pjesme nastale prošle godine, u periodu naglih zatvaranja i izrazite otuđenosti koja je zbog toga nastupila, zatekavši nas potpuno nespremne. Mislim da su i jedna i druga proizašle iz neke potrebe za utjehom koja nam je svima tada trebala. Strpljenje je isto zajednički motiv koji bih mogla izdvojiti, strpljenje potrebno da prebrodimo teške trenutke.„

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja hrvatske glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama. Prvi session snimljen je u noći pomrčine mjeseca, a snimanje u predvečerje i uz prvi mrak postalo je i nepisano pravilo svakog sljedećeg novog videa.