Branko Bogunović Pif, virtuoz na žici i platnu u glazbenoj priči “Eat My dust”
28. lipnja 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Branko Bogunović Pif, virtuoz na žici i platnu u glazbenoj priči “Eat My dust”

“Eat My Dust” glazbeni je instrumental na akustičnoj gitari koji nam predstavlja Branko Bogunović Pif, jedan od naših najboljih virtuoza na gitari.

Iza sebe ima dva snimljena studijska albuma solo instrumentalne glazbe, “Break a String” i “Second Circle”, a skladba “Eat My Dust” dio je priče drugog albuma.

Glazbenik i gitarist Branko Bogunović Pif završio je srednju glazbenu školu u Zagrebu, smjer čelo, nakon čega je svojedobno postao stalni član sastava Plava trava zaborava, Animatori i Drugi način. Sudjelovao je i kao studijski glazbenik na snimanju četiristo albuma različitih izvođača, po čemu je apsolutni rekorder na domaćoj glazbenoj sceni. Osim što je surađivao kao prateći glazbenik u sastavima mnogih izvođača, istaknuo se i kao aranžer i producent u ITD bandu, Animatorima, Gazdama i mnogim drugim. Također je imao čast surađivati i s najboljim svjetskim gitaristima među kojima su Tommy Emmanuel, Damir Kukuruzović, Damir Halilić Hal, Albert Lee, Preston Reed, Marc O’Connor, Jerry Douglas, Antonio Forcione.

Brankovim glazbenim izričajem na akustičnoj gitari prelamaju se brojni stilovi kao što jsu finger picking, fusion i tapping ukomponirani u blues i rock, a sve to sažeto u jednom nazivu – New Edge Music, za što je svojevremeno bio i nagrađivan kao najbolji akustični gitarist. Iza Branka leži bogato iskustvo koncertnih nastupa kako na ovdašnjim prostorima, tako i u inozemstvu, ponajviše u Europi. Posljednjih godina svoj stil kao solist izvodi u sklopu gitarističkog recitala Crossover Guitar.

Osim što je izvanredan gitarist, Branko se bavi i slikarstvom još od mladih dana, a u videospotu za glazbenu priču “Eat My dust”, koji je snimljen pod palicom Hit produkcije, može se vidjeti sva veličina talenta jednog umjetnika i to kroz glazbu i slikarstvo.

Foto: Hit Produkcija