Mlada kantautorica Fani Solomun otkrila synth pop poslasticu “Dalija (BIG SKY)”
5. srpnja 2021.
Music Box (11025 Članci)
Podijeli

Mlada kantautorica Fani Solomun otkrila synth pop poslasticu “Dalija (BIG SKY)”

Mlada glazbenica Fani Solomun predstavlja se kao kantautorica s novim singlom “Dalija”.

Kantautorica Fani Solomun osvojila je simpatije glazbene javnosti baršunastim glasom i sanjivom bossa nova baladom, pjesmom imena Svaki kut, zatim je usljedio potpuno drugačiji i mračniji singl “Sama”. Sada glazbenu priču nastavlja s trećim singlom zanimljivog naziva Dalija (BIG SKY), pjesmom razigrane synth-pop estetike u kojem se tematski poigrava sa imaginarnim  alter-egom – Dalijom, pop-kulturno oblikovanom verzijom sebe. “Dalija želi bend, Vruću struju kroz žicu, Dalija bi bend, u slučaju glupe pjesme  Da podijele krivicu, Ona želi daleko, Ona želi visoko, Gdje veliko nebo Više ne zovu nebom Nego BIG SKY”, kaže u stihovima pjesme.

Iako su sve pjesme zvukom vrlo različite, ono što povezuje njezine radove je specifičan i zanimljiv osjećaj za melodiju te dosjetljivi tekstovi. Dalija je žanrovski drugačija od prethodnih uradaka, no duhovitim i intrigantnim tekstom te istovremeno zrelim, a razigranim altom, Fani pjesmi ponovo daje svoj prepoznatljivi kantautorski pečat. “Dalija ne zna točno što bi, ali želi još. Vječito želi zgrabiti više. Kad joj ne uspije, nikada se pita je li njena ruka možda prekratka. Zasluga je uvijek njena, ali krivica nikada. Svi mi imamo jednu Daliju u našim životima. Onaj koji je nema je vjerojatno – Dalija.” , otkriva nam Fani.

Snimili su ga Marijo Britvić i Jakov Zadro, a režiju potpisuje mlada akademska glumica Hana Kunić. U spotu je možemo vidjeti kao jednu od Dalijinih pratećih plesačica, zajedno s varaždinskom plesačicom i koreografkinjom Majom Kućar. Željena Destiny’s child vibra spota, kaže Fani, ne bi bila moguća bez genijalnog i kreativnog tima iza kamere, a to su: Nela Kliček (stilistica), Monika Rusak (fotografkinja).