“Flešbek” Marčela kao osobna, a svačija priča
16. srpnja 2021.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

“Flešbek” Marčela kao osobna, a svačija priča

Vrući ljetni dani nam oduzimaju dah, ali i novi singl “Flešbek”, gdje Marko Šelić Marčelo udružen s Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drugačije – nadasve duhovito, urnebesno razmišljanje o društvu i utjecaju na čovjeka danas u Srbiji, kroz prisjećanja na slomljeno srce i prvi hit “1”. 

Singl se nalazi na Marčelovom dugoočekivanom novom albumu “Nojeva varka”, na kojem će se naći čak 16 pjesama.

“Ljeto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mjesto na albumu”, kaže Marčelo. “Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak svijeta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmijeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pjesma na paraćinskom, ljudi će morati proguglati što su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vrijeme arkada na žetone, tetrisa, prženje CD-a, lijepljenja postera – i famozne pjesme “1” s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevješto, poetizira romansu. Sad smo sjeli da je malo… pa, raspoetiziramo na šalu, ali jednako pošteno.”

Glazbu je uradio Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni jazz pijanist, skladatlej i vokal, član Markovog benda koji se pobrinuo za dobar dio pjesama na predstojećem albumu.

“Mi volimo ići tamo gdje nismo bili ranije i davati jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato željeli da, među svim tim umjetnički izazovnijim pjesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušatelj će čuti: ovo je zapravo pjesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih”, objašnjava Marčelo.

U videospotu za pjesmu, u glavnim ulogama su glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće Aristokrat muzik: Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, “dizelaš” koji mu je “preotme”. Kao i kod prethodnog singla “Udahni”, redatelj spota je Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma “Nojeva varka”: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču. A ta se priča, novim spotom, nastavlja već u rujnu. Do tada, dok je album u fazi miksa, Marčelo i bend vratit će se koncertnim pozornicama,kroz nastupe na Fresh Wave Festivalu, OK Festu i Beer Festu.