Metal svijet u šoku! Umro prvi bubnjar i suosnivač Slipknota, Joey Jordison
28. srpnja 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Metal svijet u šoku! Umro prvi bubnjar i suosnivač Slipknota, Joey Jordison

Umro je bubnjar i suosnivač Slipknota Joey Jordison. Njegova je obitelj vijest o smrti podijelila izjavom da je umro u miru u snu 26. srpnja. “

Joeyjeva smrt ostavila nam je prazna srca i osjećaje neopisive tuge”, navodi se u priopćenju. Imao je 46 godina.

Jordison je svirao u Slipknotu od njihove demo faze i albuma “Mate.Feed.Kill.Repeat” iz 1996. godine do četvrtog albuma “All Hope Is Gone” (2008). Prvi bubnjar ovog metal benda iz Iowe bio je nadaleko hvaljen zbog svog svestranog i preciznog stila izvedbe. Bio je također ključni dio kantautorskog tima u Slipknotu, zajedno s pokojnim basistom Paulom Grayom. 2013. Jordison je otpušten iz Slipknota. Nekoliko godina kasnije, objasnio je da se od 2010. borio protiv neurološkog poremećaja zvanog poprečni mijelitis i da se njegovo stanje pogoršalo otprilike u trenutku kad je dobio otkaz. “Nisam mogao više svirati. Bio je to oblik multiple skleroze, što ne bih poželio svom najgorem neprijatelju” – rekao je.

Od 2018. godine Jordison se oporavio od “potpuno stopostotnog” poprečnog mijelitisa i svirao je u bendu Sinsaenum zajedno s Attilom Csiharom i klavijaturistom Seanom Zitarskyem. Tijekom svoje karijere nastupao je u brojnim projektima, uključujući Murderdolls, njegov bend prije Slipknota.

Izvor: Pitchfork