Jinjer s novim singlom i spotom “Mediator” dosežu same visine
29. srpnja 2021.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Jinjer s novim singlom i spotom “Mediator” dosežu same visine

Najava potpuno novog albuma popularnog metal benda Jinjer, “Wallflowers”, koji će biti objavljen 27. kolovoza putem Napalm Recordsa, nije samo izazvala pozitivne komentare diljem svijeta i oduševila međunarodne recenzente i obožavatelje, već je prvi singl benda, “Vortex”, već stekao 2,5 milijuna streamova na više platformi u vrlo brzom vremenu.

Nastavljajući nezaustavljiv put do vrha, bend je upravo objavio svoj drugi singl “Mediator” uz koji je predstavljen i novi strašni glazbeni spot. Druga pjesma skinuta s novog albuma još jednom pokazuje da je njihova zvučna vizija u kombinaciji s vizualnim stavom više nego jedinstvena. Frenetično bubnjanje u kombinaciji s tehnički vještim, brzim napadima basa i gitare, stapajući se s neusporedivom mješavinom jasnog vokala Tatjane Shmayluk, oštrim i žestokim režanjem. Kvalitetno audiovizualno bombardiranje pjesme uvodi gledatelja u čaroliju progresivnog spektakla i konstruira vizualnu antitezu postmoderne utopije tematizirane unutar pjesme.

“S godinama kako starimo često shvaćamo da je svijet oko nas daleko od onoga što smo očekivali. Kroz dječje oči sve je izgledalo mnogo šarenije, bolje i optimističnije, zar ne? Kada se sve okrenulo krivo? Kad je sve postalo tako sivo? Je li ovo zaista krivica svijeta? Ili se radi samo o tome da mi tražimo pogrešne ciljeve … pogrešne karijere, ambicije i postignuća, umjesto da prihvaćamo jednu važnu istinu … Preformulirajući Johna Lennona, ako netko juri za nečim drugim osim za srećom, onda oni nisu razumjeli život uopće …”, kažu Jinjer.

Već smatran jednim od najiščekivanijih metal albuma ove godine, s “Wallflowers” Jinjer još jednom dokazuju svoju izuzetnu sposobnost za miješanje groovea, proga, alternativnih i eksperimentalnih utjecaja kako bi stvorili koji nismo imali do sada prilike čuti.

“Kreativni rast uvijek nam je bio glavni cilj. Dan kada Jinjer prestane posezati za novim glazbenim horizontima bit će nam zadnji dan kao bend. Napisali smo album čija razina emocija varira od najžešće agresije koju smo ikada imali, do najsloženijih melodija i melankoličnih vibracija koje ste ikada mogli dobiti iz naše glazbe. Odlučili smo rastrgati sve moguće stilske granice bez obzira na financijski uspjeh ili nadmetanje s našim prethodnim albumima. ‘Wallflowers’ je drugačija vrsta glazbenog i vizualnog albuma. Radi se o našem identitetu kao benda, kao pojedinaca i jasnoj izjavi da smo različiti od većine umjetnika … i da je u redu raditi svoje”, kaže Eugene Abdukhanov iz Jinjera.

Album će biti dostupan u velikom broju formata, a već su neki rasprodani u pretprodaji, stoga požurite na njihov MERCH WEBSHOP.

Popis pjesama:

1. Call Me a Symbol
2. Colossus
3. Vortex
4. Disclosure!
5. Copycat
6. Pearls and Swine
7. Sleep of the Righteous
8. Wallflower
9. Dead Hands Feel No Pain
10. As I Boil Ice
11. Mediator

Uhvatite ih ovih mjeseci i na europskim koncertima:
31.7. – LUSTENAU (AT) – Szene Open Air
15.8. – KORTRIJK (BE) – Alcatraz Festival
17.8. – BUDAPEST (HU) – Summer Hell Open Air
22.8. – EINDHOVEN (NL) – Dynamo Metal Fest
28.8. – FUENGIROLA (ES) – Metal Paradise
29.8. – CREMA (IT) – Crema Luppolo in Rock
4.9. – CAMPULUNG MUSCEL (RO) – Posada Rock Festival
9.9. – ST. PETERSBURG (RU) – Cosmonaut
10.9. – MOSCOW (RU) – Arbat Hall
11.9. – WIENER NEUSTADT (AT) – Novarock Pilot
16.9. – BRATISLAVA (SK) Majestic
17.9. – HOLLERSBACH (AT) Lake Rock
18.9. – WACKEN (DE) – Bullhead City
19.9. – JABLONEC NAD NISOU (CZ) Eurocentrum
20.9. – KRAKOW (PL) Hype Park
22.9. – LEIPZIG (DE) Hellraiser
23.9. – ROSTOCK  (DE) Mau Club
24.9. – POTSDAM (DE) Lindenpark
25.9. – AARHUS (DK) Train
26.9. – NIJMEGEN (NL) Doornroosje
28.9. – REIMS (FR) Cartonnerie
29.9. – PRATTELN (CH) Z7
30.9. – MANNHEIM (DE) Alte Feuerwache
1.10. – SAARBRUECKEN (DE) Garage
2.10. – COLOGNE (DE) – Euroblast Festival
3.10. – STRASBOURG (FR) La Laiterie

Foto: Davor Birt