Gerard Butler tuži produkciju filma “Pad Olimpa” s 10 milijuna dolara potraživanja
1. kolovoza 2021.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Gerard Butler tuži produkciju filma “Pad Olimpa” s 10 milijuna dolara potraživanja

Gerard Butler pokrenuo je tužbu protiv produkcijskih kuća Nu Image i Millennium Films, tvrdeći da mu duguju više od 7,2 milijuna funti (10 milijuna dolara) dobiti od akcijskog filma “Pad Olimpa” iz 2013. godine.

Tužba je podnesena u petak 30. srpnja Višem sudu u Los Angelesu, s optužbama za prijevaru, kršenje ugovora, kršenje impliciranog ugovora o dobroj vjeri i poštenom poslovanju te namjerno miješanje u ugovorne odnose i računovodstvo, a koja se pripisuje protiv producenata filma. U podnesku se tvrdi da su Nu Image i Millennium Films “podcijenili vlastite prihode i dobit za više od 11 milijuna dolara, uključujući i to što nisu prijavili otprilike 8 milijuna dolara isplata višim izvršnim direktorima”. Brojke se temelje na neovisnoj reviziji koju su proveli Butler i njegov pravni tim.

“Pad Olimpa” objavljen je u ožujku 2013., a zaradio je 170 milijuna dolara diljem svijeta s proračunom od 70 milijuna dolara. Uslijedio je nastavak “Pad Londona” 2016. godine koji je zaradio 206 milijuna dolara pri proračunu od 60 milijuna dolara te “Pad anđela” 2019. godine koji je zaradio 146 milijuna dolara u proračunu između 40 i 80 milijuna dolara.

Izvor: NME