Na moru ljubavi s Radojkom Šverko u Opatiji, Splitu i Zadru
1. kolovoza 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Na moru ljubavi s Radojkom Šverko u Opatiji, Splitu i Zadru

Radojka Šverko, jedna od naših najnagrađivanijih pjevačica popularne glazbe, iznimnog glasa i bogate karijere, koju je ostvarila i u inozemstvu, ove godine koncertima obilježava 50 godina svoga velikog hita „Kud plovi ovaj brod“.

Niz koncerata pod nazivom Radojka Šverko – Na moru ljubavi obuhvatit će Opatiju (5.8.), Zadar (7.8.) i Split (28.8.). Najavljeni koncerti naslovljeni su prema početnom stihu refrena pjesme „Kud plovi ovaj brod“. Upravo u Splitu, 1970. godine Radojka je premijerno izvela pjesmu Arsena Dedića i Esada Arnautalića koja je obilježila njezinu karijeru. Povodom pola stoljeća ove skladbe, koja se s pravom može svrstati među klasike hrvatske popularne glazbe, Croatia Records je izdala posebno EP izdanje Kud plovi ovaj brod s nekoliko verzija Radojkine uspješnice, uz dva suvremena čitanja koja su kreirali mladi glazbenici Jan Kinčl, Zvonimir Bajević i Arsen Ereš.

Obzirom da je prošla godina bila iznimno nepovoljna za organizaciju koncerata, obilježavanje 50 godina pjesme „Kud plovi ovaj brod“ održava se ove godine. Program koncerata obuhvatit će neke od najznačajnijih pjesama koje su obilježile Radojkinu karijeru, koja traje više od pet desetljeća, s posebnim naglaskom na skladbe mediteranskog ugođaja.

„Uvijek se trudim svojoj publici ponuditi najbolje od svog repertoara i dati najbolje od sebe. Svjesna sam da imam šaroliku publiku – kakav je i moj opus, uostalom – te će na ovim koncertima, kojima se beskrajno veselim, biti uistinu za svakoga ponešto. Jedva čekam krenuti na put sa svojim bendom i pratećim vokalima te se već ozbiljno spremam za taj napor, ali i veliko zadovoljstvo. Oni koji su već bili na mojim koncertima znaju da mogu očekivati najmanje dva sata druženja uz glazbu, koje će svakako biti prilagođeno svakom gradu u kojem ćemo nastupiti“, izjavila je Radojka Šverko.

Početna točka niza koncerata Radojka Šverko – Na moru ljubavi je 5. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji. 7. kolovoza slijedi koncert u Splitu, u prekrasnome ambijentu Meštrovićevih Crikvina, dok je nastup na Forumu u Zadru najavljen za 28. kolovoza. Ulaz na koncert u Zadru je slobodan s (naravno) ograničenim brojem sjedećih mjesta. Na svim koncertima Radojku će pratiti njezin osmeročlani sastav vrhunskih glazbenika, na čelu s njezinim dugogodišnjim suradnikom, profesorom Vladimirom Babinom.

Koncerti su limitiranog kapaciteta. Događaji će biti organizirani sukladno svim aktualnim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.