Silk Sonic (Bruno Mars, Anderson .Paak) uspješno prenose ljetnu chill vibru novim singlom “Skate”
3. kolovoza 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Silk Sonic (Bruno Mars, Anderson .Paak) uspješno prenose ljetnu chill vibru novim singlom “Skate”

Silk Sonic itekako znaju napraviti dobru smooth stvar za čagicu. To su pokazali svojim singlom prvijencem “Leave the Door Open”, a sada ponovno potvrdili novim singlom “Skate”. Bruno Mars i Anderson .Paak stvorili su funk soul serenadu posvećenu skejterima, koja dolazi u pratnji spota koji su režirali Bruno Mars, Florent Déchard i Philippe Tayag.

“Skate” ima težak zadatak, ali ne i nemoguć, dostići rezultat debi singla koji je dvojcu donio nagradu Best Group na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BET Awards. Osim toga, “Leave the Door Open” bio je na prvom mjestu ljestvice Billboard Hot 100, gdje je proveo čak dva tjedna, a među top 10 je proveo 18 tjedana. Uspješnica broji preko milijardu streamova na digitalnim servisima, 350 milijuna pregleda na YouTubeu, dok novi je novi singl “Skate” u samo tri dana prikupio više od 16 milijuna pregleda te nema  sumnje da će brojka i dalje rasti.

Kako je došlo do jedne od najboljih glazbenih simbioza u 2021.? Naime, Anderson .Paak i Bruno Mars bili su zajedno na turneji 24K Magic World Tour prije četiri godine. Jedne su večeri odlučili ožežiti jam session što je momentalno izazvalo kemiju između ovih glazbenih genijalaca. Iako su već tada bili zagrijani za pokretanje vlastitog projekta, do realizacije je došlo četiri godine kasnije kada je Bruno nazvao Andersona i rekao mu: “Sjećaš li se ideje koju smo imali 2017., let’s do it!”

Brunov poticaj inicijalno je doveo do svirke u studiju, nakon čega se uspostavilo kako duo ima dovoljno magičnog materijala za napraviti album. Svoj blagoslov dao im je i funk velikan Bootsy Collins, nekadašnji član Parliament-Funkadelica koji će biti specijalni gost na nadolazećem albumu Silk Sonica “An Evening With Silk Sonic”. Datum izlaska albuma ovog neo-pop, R&B tandema još nije poznat.

Foto: Harper Smith